Bloggaajien välille leimahti riita korona-ajan matkailusta – isän joutuminen hengityskoneeseen kirvoitti Karoliina Pentikäisen vaatimaan kollegoiltaan vastuullisuutta

1:47
Lomamatka-myynti on piristynyt, mutta rokote-epäselvyyksien ja koronatilanteen matkojen varaamisessa ollaan varovaisia

Bloggaaja Karoliina Pentikäinen otti voimakkaasti kantaa siihen, kuinka somevaikuttajien toimilla on merkitystä korona-aikana. Kun asiasta nousi kohu, hän julkaisi blogissaan tunteikkaan kirjoituksen siitä, kuinka korona on koetellut hänen omaa perhettään.

Bloggaaja Karoliina Pentikäinen sohaisi muurahaispesää kunnolla tällä viikolla, kun hän julkaisi suositussa Kolmistaan-blogissaan ja Instagram-tilillään kirjoituksen, jossa hän paheksui blogikollegansa Anna Pastakin päätöstä matkustaa perheineen Dubaihin, vaikka matkailua suositellaan nyt välttämään koronaviruspandemian vuoksi. Osansa Pentikäisen kritiikistä sai myös Maria Nordin.

– Tulin tänään todella surulliseksi, kun näin Maria Nordinin ja Anna Pastakin storyt. Tilanteessa, jossa ihmisiä kuolee, toinen rinnastaa maskiohjeet natsi-Saksan diktatuuriin ja toinen päättää lähteä etelänlomalle. Välillä itseäkin ahdistaa mantra "vaikuttajilla on vastuu". Mutta ihan oikeasti – on! Pentikäinen kirjoitti.

Mungolife-blogistaan tunnettu Pastak oli aiemmin kertonut Instagramissa olevansa perheineen palmujen alla, kunnes pakkaset ovat ohi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

– Ainakin seuraavan kuukauden ajan kuvamateriaali tulee olemaan aika erilaisista maisemista kuin yleensä, ja ymmärrän sen monia ärsyttävän. Silloin oikea valinta on painaa Unfollow, ja jatkaa muiden syötteiden parissa.

Pentikäisen ensimmäisen ulostulon jälkeen Pastak kertoi Instagramin Stories-osiossa, että matkaa oli harkittu pitkään.

– Tiesin, että tästä tulee myrsky, mutta silti päätimme perheenä tämän ratkaisun olevan meille ja lapsillemme parempi tässä tilanteessa, hän kirjoitti.

Pentikäinen julkaisi tämän jälkeen blogissaan kirjoituksen, jossa hän selittää sitä, miksi hän otti niin voimakkaasti kantaa toisen somevaikuttajien toimintaan. Kirjoituksesta saa käsityksen, ettei kyse ole suinkaan siitä, että häntä ainoastaan ärsyttäisi kollegan matkailu. Sen sijaan Pentikäinen kertoo kirjoituksessaan, kuinka hänen isänsä kävi lähellä kuolemaa saatuaan koronatartunnan.

"Kun äitiä vietiin sairaalaan, tuli minusta samassa hetkessä sekä äitini että isäni lähiomainen"

Pentikäisen alle 60-vuotiaat vanhemmat sairastuivat koronaan tammikuussa, eikä perhe ollut alkuun paniikissa, sillä ympärillä oli nähty useita varsin vähin oirein ohi menneitä koronatartuntoja. Vanhemmat olivat käyttäneet maskia ja toimineet muutenkin ohjeiden mukaan.

Perheen kauhunhetket alkoivat, kun Pentikäisen isä jouduttiin kiidättämään ambulanssilla sairaalaan, kun hän ei saanut henkeä eräänä yönä tartunnan tultua ilmi ja oireiden olleen ennen sitä varsin lieviä. Myös äiti vietiin sairaalaan samana iltana, kun isä oli joutunut teho-osastolle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

– Kun äitiä vietiin sairaalaan, tuli minusta samassa hetkessä sekä äitini että isäni lähiomainen. He ovat olleet naimisissa 36 vuotta, mutta koska eivät voineet huolehtia nyt itsestään, saati toisistaan, oli lähiomaiseksi määrättävä joku toinen, Pentikäinen kirjoittaa.

– Isän kunto on teholle siirryttäessä jo niin kehno, että ajatusta hengityskoneesta vilautetaan jo ensimmäisessä puhelussa. Kun soitan illan tsekkauspuhelua sairaalaan, hoitaja kertoo, että isää ollaan juuri alkamassa nukuttaa hengityskonetta varten. 

Pentikäiselle kerrottiin, että isä saattaa olla nukutettuna ja hengityskoneessa viikkoja. Viikon hengityskonejakson jälkeen isä jaksaa hengittää itse sen verran, että hänet voitiin irrottaa hengityskoneesta. Bloggaaja luonnehtii tämän tuntuneen lottovoitolta.

– Meille kävi siis hyvin. Tie toipumiseen, sekä äidillä, että isällä, on pitkä, mutta me ollaan elossa. Meillä on toisemme.

"Kun kokee, että hengillä leikitään, ei voi pitää suutaan kiinni"

Pentikäinen muistuttaa, että perhe joutui tilanteeseen, vaikka hänen vanhempansa toimivat ohjeistuksien mukaan, eivät kuuluneet koronaviruksen riskiryhmään ja olivat verrattain nuoria ja työikäisiä.

– Lääkäri oli sanonut isälle, että on täysi mysteeri, miksi juuri hän kävi kuoleman rajalla. Sehän tässä koronassa paskaa onkin: Se on vielä tuntematon, ennustamattomissa, vaarallinen. Kukaan meistä ei ole suojassa, eikä kukaan meistä voi tietää, keneen tai kenen rakkaisiin se seuraavaksi iskee, hän muistuttaa.

Hän kirjoittaa myös, ettei hänen kohdallaan kyse oli bloggaajien keskeisestä nokittelusta.

– Sellaiset tyttöjen väliset kähinät voi jättää ala-asteelle. Mutta kun kokee, että hengillä leikitään, ei voi pitää suutaan kiinni. En minä ainakaan. Kaiken tämän meidän perheen kokeman jälkeen mä koen, että mulla on velvollisuus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja