Pippa Laukan kuvia käytettiin myyntihuijauksessa – varoittaa nyt someseuraajiaan

Pippa Laukka arvioi Huomenta Suomen juontajaparin jääkaapit 7:04
Pippa Laukka arvioi Huomenta Suomen juontajaparin jääkaapit – tällaisen tuomion ne saivat

Pippa Laukka muistuttaa someseuraajiaan medialukutaidon kehittämisestä. 

Hyvinvointilääkäri ja Olet mitä syöt -ohjelman juontajana tunnettu Pippa Laukka kertoo joutuneensa nettihuijarinkohteeksi. 

Hän kertoi Instagram-tilillään tuntemattoman tahon varastaneen hänen identiteettinsä ja myyneen sillä netissä "humpuukkilaihdutustuotetta". 

– Jos olet jotain aikeissa tilata netin kautta, pysähdy ja mietin ensin mikä on totta ja mikä tarua, hän kirjoittaa seuraajilleen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Laukka kuvailee huijareita olleen aina. Hänen mukaansa tällaiset henkilöt keksivät aina uusia keinoja muiden huijaamiseen.

– Huijauksia pyörii netissä aivan järkyttävä määrä. Toki voi aina jäädä popparit sylissä odottamaan, että karma tai joku massikeiju käy kostamassa huijarille.

– Rosvot vetoavat tunteisiin tai vastapuolen tarpeeseen mahdollisimman houkuttelevalla tarinalla tai tuotteella saadakseen rahallista hyötyä. Kannattaa siis aina muistaa, että jos jokin asia kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se tuskin on sitä. Ja jos et ole varma, jätä mielummin ostamatta.

Laukan mukaan tehokkain keino välttää huijautuksi tulemista on kehittää omaa medialukutaitoaan. 

– Kannattaa uskoa tietoihin, artikkeleihin ja kuviin, jotka ovat virallisilla sivuilla tai varmennettavissa virallisilta sivuilta selaimen kautta navigoiden.

– Netti on ollut jo niin kauan olemassa, että olisi jo aika oppia miettimään uutisten todenperäisyyttä, hän lisää. 

Lue myös:

    Uusimmat