Anssi Kelan nimissä huijattu rahaa – laulaja kehottaa olemaan valppaana: "Molemmat vedätykset perustuivat täysin samaan tarinaan"

Anssi Kela kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen nimissään on huijattu suuria summia rahaa.

Laulaja Anssi Kela kertoo Instagramissa, että hänen someseuraajiltaan on huijattu rahaa hänen nimissään. Kela kirjoittaa postauksessaan, että nettihuijari tai -huijarit ovat ottaneet hänen sometiliensä seuraajiin yhteyttä esiintyen laulajana.

– Jos näihin viesteihin menee vastaamaan ja alkaa keskustella, niin jossain vaiheessa mukavan rupattelun sävy muuttuu — viestittelyyn alkaa tulla tunnetta mukaan. Feikki-Anssi lähettää keskusteluun kuvia todisteeksi, että se todellakin olen minä. Myöhemmin paljastuu, että kuvat on kaivettu sometileiltäni tai muualta internetistä, Kela kirjoittaa.

Kun huijari on voittanut someseuraajan luottamuksen muun muassa "kuvatodisteiden" avulla, alkaa Kelan mukaan seuraavaksi rahan lypsäminen uhrilta. Kela kertoi muutama vuosi sitten Facebook-postauksessaan naisesta, joka oli menettänyt kymmeniä tuhansia euroja laulajana esiintyneelle nettihuijarille. Nyt Kelan tietoon on tullut toinen samanlainen tapaus.

– Molemmat vedätykset perustuivat täysin samaan tarinaan: Minulle oli tulossa kultaharkkolähetys, jonka kuljetus- ja tullimaksut olisi pitänyt maksaa, mutta satuin juuri olemaan USAssa, josta käsin asiaa ei voinut hoitaa. Voisiko uusi ystäväni/rakkaani maksaa? Palauttaisin rahat jahka olisin takaisin kotona, Kela kuvailee huijausta.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kelan mukaan huijausta oli edeltänyt niin taitava uhrin tunteisiin vetoaminen, että huijaus meni läpi ja uhri maksoi huijarille kymmeniä tuhansia euroja. 

– Kuka tietää, kuinka moni muukin on langennut samaan ansaan — huijauksia tehdään luonnollisesti monen muunkin artistin ja julkisuuden henkilön nimissä, Kela huomauttaa.

Kelan päivityksen mukaan molemmista tapauksista on tehty rikosilmoitukset.

Laulaja kehottaa someseuraajiaan olemaan valppaina vastaavanlaisten tapausten välttämiseksi. Hän kirjoittaa, että mikäli seuraaja on saanut yksityisviestin "häneltä" tai joltakulta muulta julkisuudesta tutulta henkilöltä, on kyseessä lähes poikkeuksetta huijaus.

– En koskaan lähettele viestejä seuraajilleni, enkä usko että kukaan kollegoistanikaan tekee niin. Jos silti uskot keskustelevasi oman suosikkiartistisi kanssa, niin pyydäpä numero, johon voit hänelle soittaa. Tai ehdota videopuhelua. Eikö olekin vähän outoa, kun nuo eivät jostain syystä onnistukaan? Surettaa, kun nimissäni tehdään rikoksia. Aidon Instagram-tilini tunnistaa sinisestä symbolista. Muut ovat huijauksia, Kela päättää postauksensa.

 Rikosuhripäivystyksen verkkosivuilla kerrotaan, että rakkauspetosten, rakkaushuijausten tai romanssihuijausten tekijät ovat taitavia manipuloijia ja käyttävät häikäilemättömästi hyväksi ihmisten luonnollista tarvetta löytää seuraa tai elämänkumppani. Rikosuhripäivystyksen mukaan uhrin voi olla aluksi vaikea tunnistaa, onko kyseessä tavallinen tutustuminen toiseen vai ammattirikollisen huijausyritys.

Verkkosivuilla kehotetaan olemaan uskomatta kaikkia uusien tuttavuuksien kertomia tarinoita ja kyseenalaistamaan,  onko uusi nettituttavuus juuri se henkilö, joka hän väittää olevansa.

Katso myös: Tuula Visa, 80, käräyttää rakkaushuijareita ja auttaa niiden uhreja – kaikki alkoi "amerikkalaiskenraalin" lähestymisestä:

Tuula Visa, 80, käräyttää rakkaushuijareita ja auttaa niiden uhreja – kaikki alkoi "amerikkalaiskenraalin" lähestymisestä 9:46
Tuula Visa, 80, käräyttää rakkaushuijareita ja auttaa niiden uhreja

Lue myös:

    Uusimmat