Huijari yritti värvätä entistä Salkkarit-tähteä Maija-Liisa Peuhua rahamuuliksi – tätä se tarkoittaa

Yleistyviin verkkohuijauksiin kaivataan tehokkaampia torjuntakeinoja 11:01
Katso koko haastattelu: Yleistyviin verkkohuijauksiin kaivataan tehokkaampia torjuntakeinoja

Maija-Liisa Peuhu on verkkohuijauksia vastustavan kampanjan kasvo.

Entinen Salatut elämät -tähti Maija-Liisa Peuhu on finanssialan Tunnista huijaukset ennen kuin ne tunnistavat sinut -kampanjan kasvo. Kampanja vastustaa verkkohuijauksia.

Peuhu sekä finanssialan johtaja Niko Saxholm vierailivat perjantaiaamuna Huomenta Suomen haastattelussa kertomassa Tunnista huijaukset ennen kuin ne tunnistavat sinut -kampanjasta.

Saxholm kertoi haastattelussa, että nettihuijausilmiö jatkaa kasvamistaan koko ajan. 

– Yksi osa huijausten torjunnan suhteen on kuluttajien valistaminen siitä, kuinka tärkeää on, että osataan toimia oikein verkossa ja silloin, kun tunnistaudutaan eri palveluihin, joko sitten OmaKantaan tai pankkien palveluihin, hän kertoi.

Saxholm veikkaa, että jokaista suomalaista, joka omaa ilmaissähköpostiosoitteen, on yritetty huijata. Yksi heistä on Peuhu, jonka viimeisin kokemus itseen kohdistuvasta huijausyrityksestä on vain muutaman päivän takaa.

– Luvattiin aika kovaa palkkaa. 350–1250 (euroa) päivässä, ja maksetaan heti käteen, hän kertoi häneen kohdistuneesta huijausyrityksestä.

Peuhun mukaan viestin lähettänyt henkilö pyysi häntä keskustelemaan kanssaan WhatsAppissa. Henkilö lupasi Peuhulle myös 50 euron palkkiota. Saxholm veikkaa, että Peuhua yritettiin värvätä "rahamuuliksi".

– Yleensä raha siirretään ensin rahamuulin, joka olisi tässä tapauksessa ollut sinä, tilille, ja sinun työtehtäväsi olisi nostaa raha käteisenä ja lähettää se edelleen rikollisille, tai sitten siirtää suoraan omalta tililtä jonnekin ulkomaille. Siinä tapauksessa sinä olisit ainoa, joka olisi jäänyt kiinni tästä rahanpesusta, Saxholm selitti Peuhulle. 

Ovatko nettihuijaukset vain vanhempien ihmisten riesa? Millä keinoin huijarit yrittävät saada ihmiset reagoimaan huijausyrityksiinsä? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat