Pioneerin uutuudet tuovat langattoman CarPlay-tuen

Pioneer on tuonut myyntiin kaksi uutta Apple CarPlay -yhteensopivaa autosoitinta. Molemmat uutuudet tukevat CarPlayta langattomasti, mikä on vielä toistaiseksi melko harvinaista autoissa ja autosoittimissa. Tällä hetkellä langaton CarPlay-tuki löytyy vain harvoista autosoittimista ja joistain vuoden 2016 tai sitä uudemmista BMW-autoista.

Normaalisti iPhone täytyy kytkeä CarPlay-tuettuun autosoittimeen langallisesti Lightning-kaapelin avulla. Pioneerin uutuuksissa tämä kuitenkin onnistuu langattomasti, joskin langallinen vaihtoehto on luonnollisesti edelleen olemassa.

Edullisemmassa Pioneer AVH-W4400NEX -autosoittimessa on seitsemän tuuman resistiivinen kosketusnäyttö. Tekniikka on tuttu vanhemmista kosketusnäytöllisistä älypuhelimista. Kalliimmassa Pioneer AVH-W8400NEX -autosoittimessa on taas parempi kapasitiivinen kosketusnäyttö. Tätä tekniikkaa käytetään nykyajan älypuhelimissa ja tableteissa.

Molemmissa autosoittimissa on kaksi USB-porttia tiedonsiirtoa tai esimerkiksi älypuhelimen lataamista varten sekä SD-korttipaikka. Musiikkia voi toistaa myös Bluetooth-yhteyttä hyödyntämällä. Ne tukevat myös tuttuun tyyliin CD- ja DVD-levyjä.

Pioneerin uutuudet eivät ole mitenkään edullisia laitteita. W4400NEX maksaa 699,99 dollaria eli vajaat 600 euroa ja huippumalli W8400NEX 1 199,99 dollaria eli noin 1020 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja