Pilvi Hämäläinen paljastaa, mitä käy, kun livelähetyksessä tapahtuu jotain odottamatonta: "Voi olla, etten pääse siitä koko lähetyksen aikana yli"

2:00
Putous-tähdet Pilvi Hämäläinen ja Christoffer Strandberg kertovat hyvin erilaisella tavalla toteutetusta suorasta lähetyksestä

Putous-tähti Pilvi Hämäläinen on jälleen kerännyt osakseen menestystä sketsihahmokilpailussa poikkeuksellisella tuotantokaudella, jonka aikana yllätyksiltäkään ei olla vältytty.

Näyttelijä Pilvi Hämäläinen, 35,on tähdittänyt useaa Putous-kautta ja jälleen kerran kerännyt menestystä osakseen. Tänä vuonna Hämäläinen esitteli suomalaisille hellyttävän sketsihahmonsa Pöntön, joka on vilpittömyydellään solahtanut suoraan suomalaisten sydämiin.

Hämäläinen kertoo, ettei aivan tarkkaan muista, mistä Pöntön idea tarkalleen lähti alun perin liikkeelle, mutta näyttelijä halusi tehdä neljällä jalalla kulkevan hahmon.

– Halusin tehdä jotain sellaista, mitä ei ole aiemmin Putouksessa nähty. Sitten halusin lähteä myös positiivisen kautta tekemään sitä hahmoa.

Lisäksi Hämäläinen on lievittänyt sketsihahmollaan myös omaa, kovaa koirakuumettaan.

– Olen ihan sekaisin kaikista koira-asioista ja mulla on ollut koiria, niin olen nyt pystynyt sitä sitten tähän purkamaan olemalla koira. Ehkä sitten kun mulle tulee se oma koira, niin pystyn paremmin hänen sielunelämäänsä ymmärtämään, kun olen ollut itse siellä lattian tasolla.

Näyttelijä kertoo, että suunnitelmissa olisikin hankkia oma koira ja jos hyvin käy, hän saa kesän lopulla mahdollisesti corgin.

Hämäläisen mukaan Pöntön kaltaisen täysin vilpittömän hahmon tekeminen on ollut erityisen virkistävää. Onnellisen ja aidon hahmon esittäminen on näyttelijän mukaan ehkä vaikuttanut hänen omaankin mielialaansa.

– Lisäksi on ollut kivaa haastaa itseään myös siinä fyysisessä tekemisessä. Enpä ole tämän tyypistä tehnyt ikinä ja kiva, että nyt älysin lähteä tälle linjalle.

– Kyllä jossain vaiheessa mietin, ettei tästä neljällä jalalla kävelystä tule mitään, että jos tekisinkin sittenkin niin, että hahmo olisi pystyssä kävelevä. Mutta onneksi sitten Niina(Lahtinen) oli niin, että pysy vaan tuolla samalla linjalla, mihin olitkin lähdössä. Niin onneksi en sitten luovuttanut.

Poikkeuksellisella tuotantokaudella on ollut vaikutuksensa

Kuluva Putous-kausi on ollut poikkeuksellisen pitkä: yleensä suorien lähetysten rutistus on kestänyt kahdeksan viikkoa, mutta tänä vuonna jaksoja on kymmenen. Hämäläinen arvioi kuitenkin, ettei hän koe olevansa niin väsynyt kuin mitä olisi odottanut.

Erilaisella tavalla tehdyllä tuotantokaudella on kuitenkin ollut moninaisia vaikutuksia ja erityisesti liveyleisön puuttumisella on ollut valtava vaikutus, kun näyttelijät ovat joutuneet peilaamaan reaktioita yleisön sijaan enemmän toisistaan.

– Ja kun tämä aika on tällainen, niin ei me näyttelijät olla voitu ihan hirveästi nähdä muita ihmisiä, niin meistä on tullut tosi tiivis porukka. olen tosi iloinen kyllä siitä, että on tosi turvallinen ja hyvä olla tässä työryhmässä.

Suorissa lähetyksissä on kuitenkin sattunut ja tapahtunut normaaliin tapaan, vaikka tuotantokausi onkin toteutettu erilaisella tavalla. Hämäläisen mukaan toisinaan mokat ja töppäykset saattavat jäädä kaihertamaan hänen mieleensä pitkäksikin aikaa, vaikka kyseessä olisi ollut aivan pieni asia.

– Voi olla, etten pääse siitä koko lähetyksen aikana yli. Ja sitten on koko ajan vähän semmoinen huojuva olo ja yrittää saada itsensä unohtamaan, enkä meinaa unohtaa. Vähän se vaihtelee, kyllä mulla on välillä vähän vaikeaa keskittyä siihen hetkeen eikä miettiä, että voi ei, voi ei, miksi mä sanoin sen pessaari-jutunkin, Hämäläinen naureskelee.

Kommellukset jäävät useimmiten kuitenkin studiolle, eikä niitä pyöritellä äärimmäisyyksiin enää kotona. Livelähetys on loppujen lopuksi kaiken kaikkiaan niin suuri rutistus näyttelijöille, ettei yksityiskohtia juuri jäädä muistelemaan.

Oman itsetunnon kanssa saa kuitenkin tehdä jatkuvasti töitä. Hämäläisen mukaan erityisesti komediaa tehdään paljon nimenomaan näyttelijän itsetunnolla.

– Sitten jos se itsetunto menee pohjalukemiin, niin silloin ei pysty edes olemaan hauska. Pitää pystyä olemaan täysin vapaa ja olla ajattelematta liikaa.

Hämäläinen kertoo saaneensa jälleen Putous-kauden aikana runsasta kannustusta perheeltään, mutta myös erityisesti koiraihmiset ovat osoittaneet tukensa näyttelijälle.

– He ovat kyllä tunnistaneet paljon niitä koira-asioita, mitä olen Pöntölle keksinyt. He kyllä tunnistavat omia koiriaan Pöntön jutuista, niin se on ollut aika ihanaa. Ja se on ollut ihanaa, että Pönttö on saanut tosi paljon Pönttö-piirustuksia. Tosi, tosi hienoja ja ihania, niistä on tullut tosi hyvä mieli.

Katso alla olevalta videolta Pilvi Hämäläisen hauska lipsautus kesken Paula Koivuniemi -imitaation.

7:13

Putous mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla lauantaisin kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja