Pilkkijä putosi jäihin Saarijärvellä – paikalle sattunut pyöräilijä nappasi rannasta soutuveneen airon ja konttasi heikoille jäille apuun

Pilkille mennyt mies putosi jäihin Keski-Suomessa Saarijärvellä tänään keskiviikkona. Hänen onnekseen koitui paikalle sattunut perhe.

Päivystävä palomestari Kalle Hakamäki Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoo, että paikallinen mies oli mennyt pilkille Summasjärven jäille.

– Sitten hän oli rojahtanut heikkojen jäiden läpi.

Pyörällä paikalle sattunut mies pelasti pilkkijän hengen

Hetki tapahtuneen jälkeen saarijärveläinen nainen oli ajanut putoamispaikan lähelle autollaan ja huomannut jäissä ihmisen. Hän soitti välittömästi hätäkeskukseen. Saman perheen mies pyöräili hetkeä myöhemmin tapahtumapaikalle.

Hän nappasi rannassa olleesta soutuveneestä airon ja lähti konttaamaan heikkoja jäitä pitkin veteen pudonneen pilkkijän luokse. Mies sai airon avulla kiskottua pilkkijän jäälle. Kaksikko kieri takaisin rantaan. 

Siinä vaiheessa pelastuslaitos oli jo paikalla ja tarkasti voipuneen pilkkijän kunnon. Hänet viettin onnettomuuspaikalta kotiinsa.

Esimerkillistä toimintaa ja tuuria matkassa

Palomestari Hakamäen mukaan pilkkijällä kävi todella hyvä tuuri, kun perhe sattui paikalle ja toimi esimerkillisesti tilanteessa. Pilkkijä ehti oman arvionsa mukaan olla vedessä 5–6 minuuttia.

Hakamäki arvioi, että tulevina viikkoina vastaavia tapauksia voi sattua lisää. Hakamäki kehottaa ihmisiä laittamaan viimeistään tässä vaiheessa kevättä pilkkitarvikkeet varastoon. Jäille meneminen ei enää ole suurimmassa osassa Suomea hyvä idea.

– Siinä on sellaista kansalaisrohkeutta, jota ei itseltä löydy

Lue myös:

    Uusimmat