Pilkington Automotive aloittaa isot yt-neuvottelut Tampereella ja Laitilassa – koronapandemia iski lasivalmistajaan

Näin teet taskupysäköinnin tien vasempaan reunaan 3:16
Katso myös video: Uusi tieliikennelaki sallii auton pysäköimisen taajamassa myös kaksisuuntaisen tien vasempaan reunaan. Mikäli tarjolla on ainoastaan juuri ja juuri auton mentävä kolo, on hyödyllistä osata tehdä taskupysäköinti myös vasempaan laitaan.

Pilkington Automotive Finland aloittaa isot yhteistoimintaneuvottelut sen Tampereen ja Laitilan tehtaissa. Kuusi viikkoa kestävät yhteistoimintaneuvottelut alkavat huomenna.

Pilkington Automotive on keskittynyt erityisesti autojen ikkunalasien valmistukseen. Yritys kertoo tiedotteessaan, että yhteistoimintaneuvottelut johtuvat koronapandemian vaikutuksista vientivetoisen yrityksen tilauskantaan, kilpailukykyyn ja henkilöstöön.

Tampereella ja Laitilassa neuvotteluiden piirissä on yhteensä noin 550 henkilöä. Neuvottelut voivat johtaa enintään 150 työntekijän potkuihin, lomautukseen, osa-aikaistamiseen tai työsuhteen ehtojen muuttamiseen. Lisäksi neuvottelut voivat johtaa tilapäisiin, enintään 90 päivää kestäviin lomautuksiin koko henkilöstöä koskien.

– Liiketoiminnan yleiset näkymät ovat vaikeat markkinatilanteen ennakoimattomuuden vuoksi. Koronapandemian aiheuttamat ennennäkemättömät haasteet vaikeuttavat yrityksemme liiketoimintaa pysyvällä tavalla. Tilanteesta selviämiseksi yrityksen liiketoimintaa suunnitellaan sopeutettavaksi tulos- ja kilpailukyvyn turvaamiseksi, kertoo Pilkington Automotive Finland Oy:n toimitusjohtaja Jussi Parkkali yhtiön tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat