Piknik-keliä vai suihkua niskaan? Meteorologi kertoo, mihin sateet jämähtävät viikonloppuna

Onko viikonlopun sateet peruttu? 4:05
Kuuntele, mitä meteorologi Liisa Rintaniemi sanoo viikonlopun säästä ja kuukausiennusteesta.

Viikonlopuksi aiemmin povatut sateet näyttävätkin jäävän meren ylle.

– Tällä hetkellä sää on hivenen keskimääräistä kylmempää, mutta kyllä tässä lämpenevä trendi on. Lämpöisemmältä ja aurinkoisemmalta näyttää päivä päivältä, kertoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Tällä viikolla yöt ovat vielä kylmiä, ja viime yönäkin pakkanen kuritti Suomea aina maan keskiosaa myöten. Ensi viikolla yöt ovat kuitenkin lämpenemässä ja terminen kesä saapuu Rintaniemen mukaan mitä todennäköisemmin ajallaan. Termisen kesän määritelmä on se, kun vuorokauden keskilämpötila pysyy kymmenen lämpöasteen yläpuolella.

– Yleensä terminen kesä saapuu Etelä-Suomeen toukokuun viimeisen viikon aikana, joten aikataulussa ollaan, meteorologi sanoo.

Viikonloppuna poutaa

Tästä päivästä on tulossa aurinkoinen ja poutainen. Iltapäivä on lämmin etenkin etelässä.

– Lämpötila voi kohota 20 asteeseen Ahvenanmaalla ja Lounais-Suomen sisäosissa. Perjantaista tulee myös poutainen, osittain aurinkoinen ja keväisen lämmin, Rintaniemi povaa.

Lämmön ja auringon ystäville meteorologilla on hyviä uutisia. Viikonlopuksi aiemmin luvatut vesisateet ovat Rintaniemen mukaan jäämässä sittenkin vain meren puolelle.

– Jonkin verran merellä on vesipisaraa, mutta pääasiassa viikonloppua mennään poutasäässä.

Lue myös:

    Uusimmat