Joko kolea ja sateinen sää kyllästyttää? Sama meno jatkuu alkuviikon, mutta sitten koittaa uusi käänne – eikä se ole kuiva

Vappu on jo ohitse ja kalenteri kääntynyt toukokuun puolelle, mutta kevätsää tuntuu karttavan yhä Suomea.

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että yhä vain lähipäivät ovat Suomessa vuodenaikaan nähden viileitä ja sateisia.

– Kuurosateita kehittyy varsinkin iltapäivisin, ja sateiden olomuoto vaihtelee.

Tänään aurinkoisen aamutaivaan eteen purjehtii päivän aikana kumpupilviä viilentämään lämpötiloja, ja keskisessä Suomessa myös sade piristää vapun juhlinnan jälkeen.

Mäntykannas kertoo, että jopa 10 asteen lämpötilalukemiin ylletään todennäköisimmin etelärannikon tuntumassa, mutta ehkä muuallakin, jos aurinko vain pääsee pidemmän aikaa paistamaan.

Pohjoisessa tilanne on mahdollisesti vieläkin kurjempi, sillä heikkoja lumikuuroja on yhä luvassa siellä täällä. Pohjoiseen satoi jo eilen lunta paikoin 10 senttiä.

Keskiviikkona koittaa vielä märempi käänne

Ensi yönä lämpötila painuu jälleen pakkaselle, ja maanantaina jännitetään, yltääkö etelästä kärkkyvä saderintama Suomeen saakka.

– Näyttäisi siltä, että se jää Suomen rajojen eteläpuolelle, mutta pilvisyys kuitenkin lisääntyy maan eteläosassa. Muualla maassa on yhä sadekuuroja, meteorologi kertoo.

Tiistai on yhä samanlaista viileää ja epävakaista säätä, mutta keskiviikkona on tämän hetken ennusteen mukaan luvassa isompi käänne.

– Keskiviikosta eteenpäin on luvassa aika runsaita sateita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja