Mainos

Pikkutyttö oli kuolla helpon virheen takia – turvakoroke voi pelastaa lapsesi hengen

Lapsen turvaistuimeen kiinnittämiseen menevä aika on pieni hinta lapsen turvallisuuden takaamisesta.

Perheenäiti Shelley Martin Richmondista, Virginiasta kehottaa vanhempia kiinnittämään lapsensa aina kunnolla turvaistuimeen tai turvakorokkeeseen. Martinin oma 6-vuotias tytär Samantha loukkaantui vakavasti auto-onnettomuudessa syyskuussa.

Tytär ei istunut onnettomuuden hetkellä turvakorokkeessa. Lasta kyydinnyt isä oli yksinkertaisesti unohtanut laittaa tyttärelleen turvakorokkeen autoon ennen matkaa.

Samantha oli kiemurrellut istuessaan niin, että turvavyö oli päässyt nousemaan liian korkealle hänen kehollaan. Kun hänen isänsä ajoi liikenneonnettomuudessa puuta päin, turvavyö upposi tytön vatsaan.

Tyttären vammat näyttivät aluksi pelkältä ruhjeelta, mutta turvavyö oli törmäyksen voimasta myös ruhjonut lihas- ja rasvakudosta hänen ihonsa alta. Turvavyö jopa viilsi kudosten läpi hänen vasemmasta kyljestään, paljastaen hieman tytön sisälmyksiä.

Martin valvoi tyttärensä paranemista sairaalassa kolmen viikon ajan, jonka jälkeen he pääsivät takaisin kotiin. Samantha tarvitsee vielä toisen leikkauksen, jotta loputkin vammat saadaan hoidettua kokonaan.

Lapsen laittaminen turvaistuimeen on pieni vaiva

– Turvakorokkeen laittaminen autoon ja lapsen kiinnittäminen siihen vie vain muutaman sekunnin. Näin pelastat jonkun hengen, Martin muistuttaa.

Turvakorokkeen kanssa turvavyö peittää lapsen hartian, rintakehän sekä lantion ja kiristyy oikealla tavalla. Ilman turvakoroketta vyö nousee vatsan korkeudelle ja aiheuttaa kolarissa vaurioita lapselle.

Yksi nyrkkisääntö lasten autossa istumisessa on, että lapsen polvien pitää pystyä taittumaan. Tämä estää istuvaa lasta liukumasta väärään asentoon turvavöissä.

Samalla kun Martinin tytär kerää voimia seuraavaa leikkausta varten, Martin toivoo että vanhemmat käyttäisivät vaaditun ajan lastensa kiinnittämiseen kunnolla autoon.

– Käytätkö muutaman sekunnin ja laitat lapsesi kunnolla turvavöihin, vai haluatko käydä läpi sen saman minkä minäkin? Se on hyvin yksinkertainen valintatilanne, Martin toteaa.

Lähde: Today

***

1:25

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.