Pikkuruiset brittikaksoset syntyivät puolen kilon painoisina – "Rukoilin, että he jäisivät henkiin"

Mistä keskenmeno voi johtua? Noin 10–15 prosenttia raskauksista päätyy keskenmenoon 1:27
Videolla: mistä keskenmeno voi johtua?

Briteissä eräät kaksoset syntyivät 23. raskausviikolla, kertoo muun muassa BBC.

Brittikaksoset Harley ja Harry Crane syntyivät 26. lokakuuta 2021. He tulivat maailmaan, kun raskautta oli takana 22 viikkoa ja viisi päivää.

Nyt pienokaiset ovat 16 viikon ikäisiä. Heitä on hoidettu syntymästään lähtien vastasyntyneiden osastolla. 

Äiti Jade, 39, kertoo BBC:n haastattelussa toivovansa, että perhe voisi pian viedä lapset kotiin. Kaksosten laskettu aika oli alun perin 24. helmikuuta.

Vanhemmat ovat kertoneet lasten elämästä Instagramissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Takana vuosien hedelmöityshoidot

Jade ja hänen miehensä Steve, 52, yrittivät ensin lasta luonnollisesti, mutta toivottua perheenlisäystä ei kuulunut. He joutuivat käymään läpi useamman keskenmenon ja kaksi kohdunulkoista raskautta.

Kolmen vuoden jälkeen pariskunta hakeutui hedelmöityshoitoihin ja 11 vuotta kestäneiden hoitojen jälkeen Harley ja Harry ilmoittivat tulostaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Eloonjääminen oli kysymysmerkki

Syntyessään Harley painoi 500 ja Harry 520 grammaa. Lasten syntyessä Jade oli todella peloissaan siitä, jäisivätkö pienokaiset henkiin. Lääkärit olivat varautuneet siihen, että ainakaan toinen vauvoista ei selviäisi.

– Tietyllä tapaa olin myös rauhallinen ja rukoilin, että he jäisivät henkiin ja alkaisivat itkeä ja osoittaa siten elonmerkkejä. Niin kävi.

Jade kertoo, että sairaalassakin oltiin ihmeissään siitä, että noin pienet vauvat jäivät henkiin.

Tulevaisuus näyttää valoisalta

Lapsilla on ollut monia terveyshaasteita lyhyen elämänsä varrella ja heitä on hoidettu intensiivisesti. Vauvojen tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta.

– Vielä pitää hetken aikaa odottaa. He ovat osoittaneet olevansa vahvoja, joten uskon, että saamme heidät kotiin hyvin pian, Jade kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat