Nainen synnytti lennolla Yhdysvaltoihin: "Lennon laskeutuessa kyydissä oli yksi ylimääräinen ja erityinen matkustaja"

Nainen synnytti kesken lennon, joka oli matkalla Ghanasta Yhdysvaltoihin. Aiheesta uutisoivat CNN, BBC ja NBC News.

29. tammikuuta United Airlinesin kone lähti matkaan Ghanan pääkaupungista Accrasta suuntanaan Washington Dullesin kansainvälinen lentokenttä. Lento kestää 11 tuntia.

Kesken lennon erään raskaana olleen bisnesluokan matkaajan synnytys käynnistyi. Mediatietojen mukaan lapsen laskettu aika oli helmikuun lopulla. Äidin kerrotaan olevan New Yorkissa asuva ghanalaisnainen.

Lennolla sattui olemaan apua. Synnytyksessä auttamaan löytyi lääkäri, sairaanhoitaja sekä eräs lentohenkilökunnan jäsen, joka oli entinen sairaanhoitaja.

Medialle lähettämässään tiedotteessa United Airlines kiittelee työntekijöitään nopeasta toiminnasta ja alan ammattilaisten avustamisesta.

– Erityisen ilahtuneita olimme siitä, että lennon laskeutuessa kyydissä oli yksi ylimääräinen ja erityinen matkustaja, tiedotteessa kirjoitettiin.

Nainen synnytti lattialla hätäuloskäynnin vieressä

CNN ei onnistunut tavoittamaan naista kommentoimaan. Sen sijaan lennolla mukana ollut matkustaja Tiani Warren kertoi silminnäkijäkokemuksestaan CNN:lle. 

Tiani matkusti bisnesluokassa ja tuo raskaana ollut nainen istui hänen takanaan olevalla penkkirivillä. Heidän penkkiriviensä välissä oli hätäuloskäynti, joten synnyttävällä naisella oli tilaa käydä pitkäkseen lattialle. Siinä hän synnytti vauvansa.

Synnytys päättyi onnellisesti, ja vauva voi hyvin.

Eräs matkustaja videoi äidin kiitokset

Lennolla mukana ollut Nancy Adobea Anane julkaisi Facebookissa videon äidistä vastasyntyneen pienokaisen kanssa. 

– Lentohenkilökunta upeaa työtä ja me kaikki olemme niin iloisia tuosta pienestä kauniista poikavauvasta, Nancy sanoo videolla.

Videolla äiti kuuluu kiittävän työntekijöitä, sairaanhoitajia ja lääkäriä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nancy kertoo BBC News Pidgin -medialle matkustajien hämmentyneen, kun kapteeni kuulutti kysyäkseen, oliko kyydissä ketään terveydenhuollon ammattilaista.

Lentokonetta vastassa oli ensihoitajia, kun kone laskeutui Yhdysvaltoihin noin kello klo 5.40 aamulla sunnuntaina 30. tammikuuta. Nancyn mukaan lapsi syntyi kaksi tuntia ennen kuin koneen oli määrä laskeutua. Äiti ja lapsi saivat myöhemmin lisähoitoa.

Nainen oli raskaana tietämättään ja synnytti kolmekiloisen vauvan: ”isäsi tappaa sinut!” 2:03

Lähteet: CNN, BBC, NBC News

Lue myös:

    Uusimmat