Mainos

Pikkupoikaa puolustanut 11-vuotias tyttö pahoinpideltiin Kaarinassa – Antti-isä: 13-vuotias poika löi tytärtä naamaan ja potki eri puolille kehoa

59:17
Video: Missä menevät lain rajat? Millainen väkivalta on Suomessa sallittua? Katso video.

Kaarinassa asuva Antti Reilimo sai viime torstaina illalla itkuisen ja pelonsekaisen puhelun 11-vuotiaalta tyttäreltään. Tyttö kertoi joutuneensa vanhemman pojan pahoinpitelemäksi.

Reilimon tytär oli nähnyt läheisessä liikennepuistossa, kuinka 13-vuotias poika oli kiusannut erään luokkakaverin pikkuveljeä. Tyttö oli mennyt puolustamaan pikkupoikaa.

Tästä suivaantuneena 13-vuotias oli pahoinpidellyt tyttären kasvot ruhjeille hakkaamalla ja potkimalla ympäri kehoa, kertoo Reilimo MTV Uutisille.

– Tyttäreni meni väliin kiusaamiseen, sillä olen opettanut, että pienempiä puolustetaan aina. Väliin on mentävä, jos heikompaa kiusataan. Ja näin myös tyttäreni tässä tilanteessa oli toiminut, Reilimo kertoo.

"Potki ja löi nyrkillä sekä kyynärpäällä"

Reilimo kertoo pojan ilmeisesti provosoituneen tilanteessa ja käyneen surutta tytön kimppuun.

– Hän löi tytärtäni nyrkillä sekä kyynärpäällä naamaan ja potki häntä eri puolille kehoa. Siinä vaiheessa kun hän huomasi, että tyttäreltäni alkoi valua veri joka puolelta kasvoja, niin hän oli lähtenyt pyörällään karkuun paikalta.

Tytön 9-vuotias pikkuveli näki myös koko tilanteen ja Reilimon mukaan veli oli aivan kauhuissaan. Lapset soittivat isälleen kertoen itkien tapahtuneesta.

– Pääsin nopeasti paikalle, kun olin siinä lähellä töissä. Soitimme hätäkeskukseen ja poliisi tuli paikalle. Paikalla olleet muut lapset olivat tunnistaneet pahoinpitelijän ja hänen koulunsa on tiedossa.

Reilimo kertoo, että prosessi on nyt kesken eikä hän ole kuullut vielä viranomaisilta tapauksen etenemisestä.

– Se tässä on vähän huolettanut, että joutuuko tämä poika minkäänlaiseen vastuuseen teostaan vai jatkuuko sama meno.

Tytär on reagoinut tilanteeseen nähden reippaasti ja urheasti.

– Paljon ovat viranomaiset ja ystävät häntä rohkaisseet siitä, että hän oli toiminut tilanteessa oikein. Hän on saanut tästä sellaisen merkityksen tälle tapaukselle, että hän kulkee ylpeänä, vaikka saikin turpiinsa.

Pienen tyttären pahoinpitely todella kova paikka isälle

Reilimo kertoo, että suhtautuminen tyttären pahoinpitelyyn on kova paikka isälle.

– Ihan rehellisesti voin myöntää, että on ollut todella vaikeaa käsitellä tätä, että ei ota tilannetta omiin käsiinsä. Siinä on ollut tekemistä. Ja tässä on edelleen isänä todella paljon käsiteltävää.

Reilimo kertoo, että häntä turhauttaa, kun mitään ei voi tehdä asian ratkaisemiseksi.

– Nyt joutuu vain odottamaan ja ihmettelemään, mitä kyseinen tekijä saa rangaistukseksi. Todella raivokkaita ja vaikeasti käsiteltäviä tuntemuksia tämä on herättänyt.

"Opettakaa lapsianne kunnioittamaan ihmisiä"

Reilimo on kiitollinen siitä, että hänen tyttärelleen ei koitunut hyökkäyksestä pysyviä kosmeettisia vaurioita.

Reilimo haluaa tuoda esille vanhemmille, että he opettaisivat lapsiaan käyttäytymään ja kunnioittamaan ihmisiä.

– Se on se sanoma, mitä voin tuoda esille. Jos tällainen jatkuu, niin meitä ei eroteta eläimistä laisinkaan.

Poliisi tutkii

Poliisi tutkii Reilimon kuvailemaa välikohtausta.

Lounais-Suomen poliisista kerrotaan MTV Uutisille, että poliisille on tehty rikosilmoitus Kaarinan Hovirinnan Rantapuistossa viime torstaina sattuneesta välikohtauksesta, jossa pientä tyttöä on pahoinpidelty.

Poliisin mukaan tapauksen osallisia ei kuitenkaan ole päästy vielä kuulemaan, eikä poliisi ole varmistunut pahoinpitelystä epäillyn lapsen henkilöllisyydestä. Niin ikään epäillyn ikä on toistaiseksi vielä varmistamatta. 

Poliisin mukaan tapauksen tarkemmat yksityiskohdat selviävät myöhemmin.

*Juttua päivitetty klo 9.00: Kyse ei ollut koulumatkalla tapahtuneesta pahoinpitelystä, vaan tapaus sattui myöhemmin illalla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja