Pikku-Pukkien valtakunnassa: "Ennen suomalaislapset olivat pelikentillä Messejä ja Ronaldoja, Nyt jokainen haluaa olla Pukki"

Hitman, marksman, dream start. Brittimedian otsikoihin on yhtäkkiä tunkeutunut suomalaishyökkääjä Teemu Pukki, jonka nimeen liitetään "teurastajan", "tarkka-ampujan" ja "unelma-alun" kaltaista ylistystä.

Espanjan, Saksan, Skotlannin ja Tanskan liigojen sekä Englannin mestaruussarjan kautta Valioliigan maalipörssin kärkipaikalle reissannut suomalainen on saanut selittää uransa jyrkkää nousukulmaa ehtimiseen viime päivinä.

–  Olen kokeneempi kuin Sevillan, Schalken tai Celticin aikoina, Pukki kertoi Sky Sportsille tehtyään viikko sitten hattutempun Swansean maaliin.

–  Tanskan vuodet muokkasivat pelitapaani, ja kahden viime vuoden aikana tekemäni maalit ovat palauttaneet itseluottamukseni. Lisäksi urani Norwichissa alkoi hyvin heti ensi hetkestä.

Pukin peliin on tullut särmää ja olemukseen ryhtiä, kun koventunut harjoitus on kaventanut poskia ja tuonut rähinää liikkeisiin.

Chelsea kyyristelee tähtäimissä

Pukin ura Valioliigassa on nupullaan. Kaksi peliä ja neljä maalia, kun hän osui myös liiga-avauksessa Liverpoolia vastaan. Lauantaina jännitetään, löytääkö Pukki tekopaikkoihin myös Chelsean puolustuksen keskeltä.

Pukki onnistui Liverpool-pelissä, mutta Chelsean puolustajat tietävät, mitä odottaa kotipelissään Stamford Bridgellä. Toisaalta lontoolaisten puolustuksessa voi olla jännitteitä, sillä ManU möyhensi sitä liiga-avauksessa neljällä maalilla.

Englantilaisen BT Sportsin nettisivusto kysyy otsikossaan, pystyykö Pukki jatkamaan unelma-alkuaan Valioliigassa, kun vastassa on Chelsea. Samalla sivusto muistuttaa, että Pukki on aloittanut ensimmäisenä pelaajana Valioliigan neljällä maalilla kahdessa ottelussa.

–  Norwichin Pukki on ottanut Chelsean tasajyvällä tähtäimiinsä, BT Sports jatkaa.

Pukki, 29, voitti viime vuonna Mestaruussaran maalipörssin 29 osumalla ja Valioliigassa maaliverkkojen pöllytys on jatkunut harkituin siirroin. Pukki on silti kaihtanut pöyhkeimpiä kannanottoja onnistumisiinsa.

–  Hattutemppu Valioliigassa on jotain, jota en saattanut edes uneksia joitain vuosia sitten, Pukki muistutti, kun Norwich oli kellistänyt Newcastlen hänen maaleillaan 3–1.

Kotkassa se jo tiedetään

Pukki voi vielä hetken väistellä suurinta huomiota ja julkisuutta. Lisämaalit uhkaavat herättää myös valtamedian hänen kannoilleen kuten Athletic -verkkolehti on jo tehnyt. Athletic lähetti edellisviikon hattutempun jälkeen toimittaja Michael Baileyn suomalaishyökkääjän jäljille Suomeen ja Kotkaan.

Tuloksena oli perjantain laaja juttu alkukierrosten kohupelaajasta. Bailey haastattelee valmentajia, ex-pelaajia, opettajia, piipahtaa Jaakko V -pubissa ja kuvaa siltä pohjalta Pukin nykyistä asemaa suomalaisessa jalkapallossa.

–  Kaikki pitävät Pukista. Ennen suomalaislapset olivat pelikentillä Messejä ja Ronaldoja, nyt jokainen haluaa olla Pukki. 

Lue myös:

    Uusimmat