Pikku Huopalahden murhasta tuomio: Elinkautinen

Mustasukkainen mies tuomittiin elinkautiseen Pikku Huopalahden murhasta – rikostoimittaja avaa taustoja 4:03
Mustasukkainen mies tuomittiin elinkautiseen Pikku Huopalahden murhasta – rikostoimittaja avaa tapauksen taustoja

Käräjäoikeuden mukaan mies oli suhteen aikana kohdistanut uhriin fyysistä väkivaltaa ja uhannut useasti tappaa tämän.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi maanantaina 49-vuotiaan miehen elinkautiseen vankeusrangaistukseen viime huhtikuussa Helsingin Pikku Huopalahdessa tapahtuneesta murhasta.

Uhri, 37-vuotias nainen, löydettiin 20. huhtikuuta vakavasti loukkaantuneena parkkihallissa olleesta autosta. Nainen oli ollut noin vuorokauden kateissa, kunnes omaiset löysivät hänet puhelinpaikannuksen avulla.

Hänet löydettiin tajuttomana kuljettajan paikalta ja kuljetettiin sairaalaan, jossa hän kamppaili hengestään kahden viikon ajan. Uhri kuoli vammoihinsa toukokuun alussa.

Parkkihallissa, josta hänet löydettiin, ei ollut valvontakameroita. Teleasematiedot paikansivat miehen tekoaikaan tekopaikan läheisyyteen. Lisäksi miehen yllä surmapäivänä olleesta takista löytyi ruutisavujäämiä. Hän oli heittänyt takin tekopäivänä bussipysäkin roskikseen.

Poliisin kuvat: Pikku Huopalahden murhan uhri löytyi autosta – näin syytetyn uskotaan peitelleen jälkensä 1:01
Poliisin kuvat: Pikku Huopalahden murhan uhri löytyi autosta – näin syytetyn uskotaan peitelleen jälkensä.

Ei viitteitä kamppailusta

Käräjäoikeuden mukaan mies ampui entistä naisystäväänsä kaksi kertaa takaraivoon, kun tämä istui henkilöautossa kuljettajan paikalla. Mies kiisti teon ja sanoi olleensa tapahtuma-aikaan nukkumassa.

Käräjäoikeus ei katsonut miehen tappaneen uhria tunnekuohun vallassa vaan vakaasti harkiten.

– Teossa ei ole viitteitä kamppailutilanteesta, vaan ampuminen on tullut asianomistajalle ilmeisesti yllättäen, käräjäoikeus toteaa tuomiossa.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli kohdistanut vakavaa fyysistä väkivaltaa ja henkistä kontrollointia naisystäväänsä kohtaan vuosien ajan. Käräjäoikeuden mukaan murhan motiivina oli parisuhteen päättyminen sekä tieto siitä, että uhrilla oli uusi poikaystävä. Käräjäoikeus kuvaili miestä hyvin mustasukkaiseksi.

Todistajina kuullut uhrin läheiset kertoivat, että uhri oli jo pidempään halunnut erota miehestä ja päättää suhteen, mutta pelkäsi tätä. Mies oli läheisten mukaan valvonut uhrin puhelinta ja kontrolloinut tämän menoja. He kertoivat tuomitun myös useita kertoja uhanneen tappavansa uhrin.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Roohullah Khaleqin, 49, elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta.

Lue myös:

    Uusimmat