Pikku Huopalahdessa ammutun naisen ystävä todisti väkivaltaista suhdetta vuosien ajan: "Hän ei olisi halunnut olla siinä suhteessa"

MTV käräjillä: Syyttäjä vaatii elinkautista 49-vuotiaalle miehelle – tämä Pikku Huopalahden henkirikoksesta tiedetään 5:43
MTV Uutiset raportoi paikan päältä oikeudesta. Katso yltä raportti oikeudenkäynnin ensimmäisen istuntopäivän annista keskiviikolta.

Helsingin Pikku Huopalahdessa ammutun naisen ystävä kertoi käräjäoikeudessa, että murhasta syytetty miesystävä oli naista kohtaan väkivaltainen vuosien ajan. Ystävän mukaan nainen olisi halunnut erota, mutta ei uskaltanut. 

37-vuotiasta kahden lapsen äitiä ammuttiin päähän Pikku Huopalahdessa sijaitsevassa parkkihallissa huhtikuussa. Nainen kuoli myöhemmin sairaalassa. Naisen pitkäaikaista miesystävää syytetään nyt murhasta. 

Helsingin käräjäoikeudessa jatkuneessa oikeudenkäynnissä kuultiin tänään todistajana uhrin läheistä ystävää. Nainen kertoi tutustuneensa uhriin noin kuusi vuotta sitten. 

Naiset olivat naapureita. Todistaja kertoi oikeudelle, että ystävyys syveni vuosien varrella hyvin läheiseksi. Naisia yhdisti muun muassa samanikäiset lapset.

Väkivalta jatkui vuosia

Todistaja kertoi oikeudelle tienneensä jo pitkään, että nyt murhasta syytetty miesystävä oli naista kohtaan väkivaltainen. 

Todistajan mukaan nainen kertoi pahoinpitelyistä itse sekä myös esitteli saamiaan vammoja, kuten mustelmia, kuristusjälkiä, raapimisjälkiä ja puremisjälkiä eri puolilla kehoa. 

Todistajan mukaan miesystävä oli uhannut jopa tappaa naisen ja käyttäytyi joissain tilanteissa "kiihkeästi" ja uhkaavasti naista kohtaan. Väkivalta oli jatkunut vuosia. 

Todistaja kertoi, että oli yrittänyt puhua naiselle rikosilmoituksen tekemisestä. Nainen ei kuitenkaan uskaltanut mennä poliisin puheille, koska pelkäsi miestä. 

Todistajan mukaan nainen ei myöskään halunnut, että hänen oma sukunsa saisi tietää asiasta, sillä pelkäsi fyysisen väkivallan ohella maineenmenetystä ja siitä seuraavia ongelmia.

Ystävän mukaan nainen halusi loppua kohden erota miehestä. 

– Hän ei olisi halunnut olla siinä suhteessa enää. 

Loppuaikoina naisella oli jo uusi poikaystävä. Todistaja näki miehen naisen seurassa ensimmäisen kerran noin 2-3 viikkoa ennen ampumista. 

Siskokin kertoi väkivallasta

Myös uhrin sisko on kertonut oikeudelle miehen väkivaltaisesta käytöksestä.

Nainen kertoi eilen todistajana, että hänen siskonsa oli joutunut kumppanin pahoinpitelemäksi ja kontrolloimaksi vuosien ajan ennen kuolemaansa. 

Siskon mukaan nainen ei tehnyt miehestä rikosilmoitusta ja uskoi siihen, ettei mies toteuttaisi tappouhkaustaan. 

19. huhtikuuta nainen ammuttiin omaan autoonsa. Syytteen mukaan nainen ammuttiin takaapäin auton sisäpuolelta. 

Syytteen mukaan ampuja oli naisen 49-vuotias miesystävä, josta nainen oli pyristellyt irti. 

Mies on kiistänyt henkirikoksen jyrkästi. Mies on myös kiistänyt väitteet lähisuhdeväkivallasta ja uhkauksista.

Miehen mukaan hän oli ollut islaminuskon mukaisessa avioliitossa naisen kanssa noin 5-6 vuoden ajan. Pari meni naimisiin puhelimessa. Miehellä oli toinenkin vaimo, jonka kanssa hän oli ollut naimisissa yli 20 vuoden ajan. 

Lue myös:

    Uusimmat