Omaiset löysivät Pikku Huopalahden murhan uhrin henkitoreissaan – näin syytetyn miehen uskotaan peitelleen jälkensä

MTV käräjillä: Syyttäjä vaatii elinkautista 49-vuotiaalle miehelle – tämä Pikku Huopalahden henkirikoksesta tiedetään 5:43
MTV käräjillä: Syyttäjä vaatii elinkautista 49-vuotiaalle miehelle – tämä Pikku Huopalahden henkirikoksesta tiedetään.

Pikku Huopalahden huhtikuisen murhan esitutkinta paljastaa yksityiskohtia rikoksesta, jota poliisi luonnehtii teloitustyyppiseksi. Naisen ampumisen motiiviksi epäillään miehen mustasukkaisuutta.

Rikos paljastui, kun naisen omaiset ihmettelivät tämän katoamista. Katoamisilmoitusten ja muiden toimenpiteiden päätteeksi omaiset päättivät paikantaa uhrin kännykän. Yllätykseksi se paikantui uhrin parkkihalliin.

Auton ikkunat huurussa

Omaisen kiiruhtivat paikalle, ja uhrin auto löytyi parkista hallista. Välittömästi omaiset kiinnittivät huomiota siihen, että auton ikkunat olivat tiukasti huurussa.

– Sitä höyryä oli auton sisällä niin paljon, ettemme nähneet autoon sisälle. Takapenkkien nahkapenkeillä oli tosi paljon höyryä ja näytti siltä, kuin siihen olisi kaadettu vettä, eräs kuulusteluissa kuultu todistaja kertoi.

Auton sisältä löytyi etsitty nainen tajuttomana. Poliisin arvioiden mukaan nainen ehti virua autossa vuorokauden.

– [Toinen henkilö] sanoi, että henkilö olisi kuollut. Sitten menin lähemmäksi [uhria] ja sanoin, että hän hengittää. Kuulin kovaa hengityksen ääntä ja silmät olivat auki, hän sanoi.

Nainen kiidätettiin sairaalaan, jossa hän menehtyi kaksi viikkoa myöhemmin.

Ase löytyi lammesta, takki roskiksesta

Autosta löytyi myös merkkejä rikoksen tekotavasta: Auton etupenkillä oli yksi aseen hylsy ja toinen oli keskikonsolin mukitelineessä. Autossa oli myös verta. Sairaalassa paljastui, että naista oli autossa ammuttu kahdesti päähän.

Teosta syytetään naisen entistä miesystävää. Miehen liikkeiden selvittämisen myötä paljastui, että tämä oli heittänyt päällään olleen takin bussipysäkin roska-astiaan. Poliisin löytämästä takista löytyi jäämiä ampuma-aseen käytöstä, jotka sopivat poliisin läheisestä lammesta löytämään pistooliin. Tutkimuksissa paljastui, että juuri kyseistä pistoolia oli käytetty henkirikosta tehdessä.

Poliisi epäilee, että mies oli hankkinut aseen varta vasten tekoa varten. Mies itse kiisti tietävänsä aseesta tai takkinsa ruutijäämistä mitään.

– Minä en tiedä siitä asiasta mitään. En ole hankkinut asetta, enkä tiedä siitä mitään. Minä olen ollut tavallinen työntekijä, keskittynyt omaan elämään ja työhön.

MTV:n rikostoimittajat: Epäillyssä Pikku Huopalahden murhassa kunniaväkivallan piirteitä 9:38
MTV:n rikostoimittajat: Pikku Huopalahden murhassa kunniaväkivallan piirteitä.

Lue myös:

    Uusimmat