Piinaavan uhkauksen puhelimessa saanut nainen löysi vihdoin kadonneen mäyräkoiransa – kahlasi joen halki pelastamaan lemmikkinsä

Nainen kahlasi joen halki pelastamaan neljä päivää kadoksissa olleen mäyräkoiransa luo 0:32
Sydäntä lämmittävä video Alifiyan ja hänen mäyräkoiransa Violetin jälleennäkemisen riemusta on nähty ja jaettu tuhansia kertoja sosiaalisessa mediassa.

Koiransa lenkillä kadottanut nainen joutui huijarin hampaisiin.

Alifiya Mohamedbhain, 33, pieni ruskea lyhytkarvainen mäyräkoira Violet oli tavallisella metsälenkillään koiranulkoiluttaja Madeleinen kanssa Reddish Vale Parkissa Manchesterissa, kun yllättäen Violet oli riistäytynyt ulkoiluttajan hallinnasta ja syöksynyt metsään.

Siitä hetkestä alkoi Alifiyan neljä vuorokautta jatkunut piina.

–  Se on hiljainen koira ja oli samalla päivittäisellä lenkillään, mitä se on kulkenut jo kahden ja puolen vuoden ajan luotetun koiranulkoiluttajani ja parhaan ystäväni Madeleinen kanssa. Kukaan ei tiedä, mitä koira pelästyi ja mitä tarkalleen tapahtui. Se ei juuri harhaile ja tutki mitään lenkeillä, vaan kävelee ulkoiluttajan vierellä, Alifiya kertoo Manchester Evening Newsille.

Yhden lapsen äiti Alifiya kertoi pysytelleensä alkuun rauhallisena. Hänellä oli etsintää helpottamassa Apple AirTag kiinnitettynä Violetin kaulapantaan. Valitettavasti jo ensimmäisen päivän kääntyessä iltaan alkoi laitteesta loppua akku, eikä se enää onnistunut paikannuksessa.

– Meillä ei ollut aavistustakaan, missä se oli. Etsimme yli kahdeksan tuntia löytämättä jälkeäkään. Reddish Vale on valtava alue ja se olisi voinut olla missä vain siellä, Alifiya kertoo.

Kaamea puhelu järkytti

Hän julkaisi katoamisilmoituksen sosiaaliseen mediaan. Ilmoituksessa Alifiya kertoi, ettei Violet ole vain mikä tahansa koira, vaan kuin oma vauva hänelle. Julkaisua jaettiin useassa eri sosiaalisen median kanavassa ja ryhmässä. Paikallinen kadonneiden koirien etsintään erikoistunut tiimi tuli jopa asennuttamaan lämpökamerat yöksi Alifiyan kodin eteen.

Seuraavana päivänä Alifiyan puhelin soi. Soittaja kertoi, että hänellä on Violet ja uhkasi tappaa lemmikin, ellei Alifiya lähettäisi hänelle 250 puntaa

– Soittaja kertoi, että hänellä on koirani. Kerroin, että Violet on leikattu ja he vastasivat siihen, etteivät halua sitä. Meidän olisi kuitenkin pitänyt maksaa hänelle, jos halusimme koiran takaisin, Alifiya muistelee hirvittävää puhelua, joka oli kestänyt tunnin ja 40 minuuttia.

 Myöhemmin selvisi, että soittaja oli pelkkä huijari. Alifiya oli sopinut tapaavansa soittajan, jotta tämä voisi palauttaa koiran, mutta hän ei koskaan saapunut paikalle, vaan katosi tuntemattomalle tilille siirrettyjen rahojen kanssa. Tapaus on ilmoitettu viranomaisille.

– Poliisi kertoi sen olleen huijaspuhelu. Numero ja pankin tilinumero olivat molemmat rekisteröity Leicesteriin. Olin niin herkässä ja haavoittuvaisessa tilassa, että olin jo lähellä romahdusta, Alifiya kertoo.

Koskettava jälleennäkeminen tallentui videolle

Vuorokaudet vaihtuivat ja Alifiya jatkoi ystäviensä avustamana etsintöjä. He palasivat katoamisalueelle Reddish Valeen. Alifiya oli kuitenkin jo lähellä luovuttamista. Hän oli jopa jo ottanut yhteyttä lemmikkien hautauspalveluihin.

Neljä päivää katoamisen jälkeen ihme kuitenkin tapahtui. Alifiya oli seurannut Madeleinen kanssa puistossa sijaitsevaa River Tamea, kun yllättäen Alifiyan puhelin oli ottanut signaalin Apple AirTagiin. Violetin kaulapanta oli lähellä ja puhelimen Bluetooth oli ottanut yhteyden siihen.

–  Puhelin ilmoitti, että Bluetooth oli havainnut tutun laitteen lähettyvillä, Alifiya kertoo.

Skannatessaan joenrantaa hän näki liikettä vastarannalla. Siellä pienessä rantapenkereeseen muodostuneessa kolossa istui häntää heiluttava Violet.

– En edes pysähtynyt miettimään sitä, kuinka syvä joki oli, vaan ryntäsin suoraan veteen. Violet itki ja hyppi rannalla. Se ei ole pelkästään koulutettu tavoille, se on lellitty, eikä mielellään lähde edes pisulenkille, jos ulkona sataa. Se, että se oli ollut ulkona kylmässä ja näytti voivan niin hyvin, oli minusta uskomatonta. Se oli kuin ihme! Alifiya iloitsee.

Epäröimättä hetkeäkään Alifiya hyppäsi hyiseen jokeen ja kahlasi sen halki koiransa luokse. Madeleine kuvasi herkän hetken koskettavalle videolle. Voit katsoa sen artikkelin yltä.

– Olin jo ollut menettämässä kaiken toivoni. Haluaisin tietää, mitä sille on näinä muutamana päivänä tapahtunut, tietää mitä se on puuhannut ja mitä se alun perin oikein pelästyi, Alifiya toivoo.

Violet näyttää selviytyneen neljän päivän karkumatkastaan helpolla. Sillä oli vain yksi tassu arkana ja haava toisessa korvassa.

Sydäntä lämmittävä video Alifiyan ja Violetin jälleennäkemisen riemusta on nähty ja jaettu tuhansia kertoja sosiaalisessa mediassa.

Lähteet: Kameraone ja Manchester Evening News

Lue myös:

    Uusimmat