Pientä pintaremonttia: Upea muutos Espoossa, katso!

Pientä pintaremonttia -ohjelman tuoreessa jaksossa muokattiin Camillan ja Tomin kotia Espoon Pisassa. Parannuksia kaivattiin, jotta myynti-ilmeestä saataisiin mahdollisimman houkutteleva.

Laakapelto 4 B 3, 02280 Espoo (Paritalo, 3h+k+s, 74 m2)
Rakennusvuosi: 1988
Budjetti: 7000 €
Toteutuneet remonttikulut: 7150 €
Asunnon hinta-arvio alueen keski-arvon mukaan: 240 000 €
Hinta-arvio remontin jälkeen: 251 000 €
Asunto on myyty.

Pisa on etenkin nuorten perheiden suosiossa oleva rivi- ja paritalovaltainen asuinalue. Myös lapsiperheille sopivat palvelut kuten tarhat ja koulut löytyvät läheltä. Alueelle on tyypillistä, että seudun asukkaat ovat usein asuinseutu-uskollisia. Luonnonläheisyys ja hyvät liikenneyhteydet lisäävät osaltaan alueen viehätysvoimaa.

Asunnossa jo toimivia asioita olivat selkeys, valoisuus ja tilantunnun kannalta järkevästi sisustettu kokonaisuus. Korjaustakin vaativia asioita löytyi läpi asunnon. Kylpyhuoneen erottuminen negatiivisesti asunnon muiden tilojen kunnosta, keittiön värimaailma sekä toisen makuuhuoneen haasteellinen koko kaipasivat kaikki mietintää remonttitoimenpiteiden osalta. Lisäksi puunvärinen katto toi asuntoon hieman vanhanaikaisen tunnelman.

Katja, Mikko ja Riia saapuivat Espooseen katsastamaan kohteen vaatimia muutostoimenpiteitä. Katjan piti asunnon selkeydestä, mutta piti puupaneeleja liian hallitsevana elementtinä. Riia puolestaan ilahtui kodikkaasta tunnelmasta ja sisustuksellisesta tyylistä. Puutteet esimerkiksi märkätiloissa saivat kuitenkin Riian suunnitelmakynän syyhyämään. Mikko piti asunnon kuntoa suhteellisen hyvänä, mutta halusi kollegoidensa tavoin muutosta asunnon selkeästi erottuviin puutekohteisiin.

Suunnitelmassaan Katja keskittyi etenkin vaaleanpunaisen sävymaailman kylpyhuoneeseen, joka saisi paitsi uuden laattapinnan, myös uudet kylpyhuonekalusteet sekä suihkuseinän. Myös keittiö saisi ilmeen kohdennusta uuden tason, välitilan laattojen ja liesituulettimen avulla. Stailaamisen Katja hoitaisi lapsiperheelle sopivasti pääosin asukkaiden omien huonekalujen avulla, niin karsimista kuin uudelleen rytmittämistäkin apuna käyttäen.

Riia kiinnitti huomiota muun muassa asukkaiden lomakuviin, joista lähti ajatus käyttää paikoin tehostesävynä kirkkaiden sukellusvesien turkoosia. Muutosta tultaisiin tekemään läpi asunnon. Kylpyhuone ja wc saisivat tuoreempaa otetta. Kylpyhuoneen värimaailmasta tulisi neutraalin valkoinen niin kalusteiden kuin maalattujen seinienkin osalta. WC:n ja kodinhoitohuoneen yhdistelmän toimintoja puolestaan selkeytettäisiin ja ilmettä siistittäisiin. Kolmas suurempi muutoskohde olisi keittiö, jonka tasot ja välitila kokisivat tyylillisen muutoksen. Muualla asunnossa kohennettaisiin seinäpintojen kuntoa maalaamalla sekä sisustamalla uudestaan.

Espoossa muutosta lähdettiin tekemään Mikon suunnitelmapapereiden perusteella. Mikkokin ryhtyi uudistamaan kylpyhuoneen kokonaisuudessaan. Kaikki laattapinnat uusittiin niin, että seinäpinnat saivat suuremmat valkoiset laatat ja lattia luonnonkivimäisen, vaaleanruskean laattapinnan. Kaapistoksi vaihtui uusi tammiviiluinen malli ja suihku sai uuden suihkuseinän.

WC puolestaan muutettiin paremmin muun asunnon tyyliä vastaavaksi. Peilikaapiksi vaihdettiin samanlainen kaappi kuin uudistetussa kylpyhuoneessa. Kaapistoihin puolestaan uusittiin samanlaiset vetimet kuin muualla asunnossa.

Pienillä muutoksilla myös keittiö sai uudenlaisen tunnelman. Välitila maalattiin valkoisella ja uudeksi tasoksi valikoitui tumma laminaattitaso. Myös vanha liesikupu sai väistyä uuden rosterisen liesituulettimen tieltä. Kaapiston ilmettä korostaakseen Mikko valitsi uudet, näyttävät, romanttista tyyliä edustavat vetimet.

Olohuoneen, eteisen ja keittiön seinät maalattiin hyvin vaalealla beigen sävyllä korostamaan valkoisiksi maalattuja kattoja. Lisäksi olohuoneeseen lisättiin luonnetta tuomalla vanhojen huonekalujen seuraksi lainahuonekaluja. Tunnelma viimeisteltiin lainatekstiileillä sekä valaistuksella.

Makuuhuoneissa ilmettä piristettiin tapetoimalla päätyseinät, jotka tekevät muuten valkeiden seinäpintojen parissa oivallisen efektin. Lasten huoneessa jatkettiin tilassa jo esiintynyttä raikasta tyyliä vihreiden verhojen ja design-valaisimen avulla. Vanhempien makuuhuoneessa puolestaan tekstiilien ja valaistuksen tyylinä toimii maanläheinen sävymaailma

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja