Mainos

Pienpanimot olutkeskustelusta: Mätäkuun juttuja

13:58

Keskioluen kohtalosta, sen laimentamisesta ja myyntipaikasta on käyty vilkasta keskustelua tänä kesänä.

Viranomaisten tekemän tutkimuksen mukaan kolmosoluen myynnin siirtäminen Alkoon vähentäisi alkoholin kokonaiskulutusta merkittävästi..

– Vertasimme nyky-Suomea Ruotsiin silloin, kun Ruotsi veti keskioluen takaisin Systembolagetiin. Tämä johti päätelmään, jonka mukaan kokonaiskulutus laskisi Suomessa oletettavasti noin yhdeksän prosenttia. Se tarkoittaisi noin 350 alkoholista johtuvaa kuolemaa vähemmän vuodessa, sanoo erikoistutkija Esa Österberg THL:stä.

Pienpanimot eivät ymmärrettävästi halua kolmosoluen siirtyvän Alkoon.

– Kun kuulin tästä ensimmäisen kerran, niin mieleeni tuli, että tämä on mätäkuun juttuja. En edelleenkään ymmärrä koko keskustelua. Miksi juuri olutta ollaan siirtämässä Alkoon – päinvastoin pitäisi miettiä sitä oikeata oluen alkoholipitoisuutta. Tämä 4,7 prosenttiahan on aivan keinotekoinen, sanoo Pienpanimoliiton puheenjohtaja Mikko Kääriäinen.

Kolmosoluen siirtäminen Alkoon toisi Kääriäisen mukaan valtavat ongelmat pienpanimoille.

– Se rajoittaisi myyntimahdollisuuksiamme. Mielestäni rajaa pitäisi pikemminkin nostaa. Lisäksi ulosmyyntimahdollisuus olisi saatava myös pienpanimoille kuten tilaviinillä ja sahdilla on jo olemassa. Mielestäni valtiovalta voisi mieluummin keskittyä valistukseen ja terveiden elämäntapojen opastamiseen, sanoo Kääriäinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.