Mainos

Pienlentokone putosi Helsingin Laajasalossa – kaksi loukkaantui

Ultakevyt pienlentokone on pudonnut Helsingin Laajasalossa. Koneen oli tarkoitus laskeutua Helsingin Malmin lentokentälle, mutta teknisen vian takia se joutui tekemään pakkolaskun.

Turmassa loukkaantui lievästi kaksi palomestarin arvion mukaan keski-ikäistä miestä. Molemmat kuljetettiin sairaalaan hoitoon. 

– Koneessa olleet miehet loukkaantuivat lievästi, mutta kuitenkin niin, että vaativat sairaalahoitoa. Toinen miehistä oli alas tulleessa koneessa jumissa, joten palomiehet joutuivat hänet irrottamaan työkalujen avulla. Kumpikaan miehistä ei pystynyt kävelemään, mutta molemmat olivat ambulanssiin siirrettäessä kuitenkin tajuissaan, kertoo päivystävä palomestari Vesa Hyvönen Helsingin pelastuslaitokselta.

Onnettomuus tapahtui Laajasalon Tullisaaren puistossa. Hätäkeskus sai puhelun ilmaliikenneonnettomuudesta puoli viiden aikaan iltapäivällä.

– Hätäkeskukseen oli soittanut silminnäkijä. Itse onnettomuus oli sellainen, että sivulliset eivät olleet vaarassa koneen pudotessa, Hyvänen sanoo.

Paikalle hälytettiin neljä pelastuslaitoksen yksikköä, neljä ensihoidon yksikköä ja aluksi myös meripelastuksen yksikkö, koska epäselvää oli oliko kone tehnyt pakkolaskun veteen. Meripelastuksen hälytys kuitenkin peruttiin nopeasti, kun kävi ilmi, että kone on maassa.

– Pienkone oli tullut kyljelleen maahan ja pyrstö oli kohti taivasta. Kone ei kuitenkaan syttynyt palamaan, vaikka polttoainevuodon riski tällaisissa tapauksissa on olemassa. 

Pelastuslaitos teki koneenhylyn vaarattomaksi ja poliisi eristi alueen.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Myös Onnettomuuskeskus tutkii turman syytä, koska kyseessä ilmaliikenneonnettomuus. 

Juttua korjattu klo 19:09: Miehet eivät olleet kävelykykyisiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.