Pienkone putosi Tampere-Pirkkalan lentokentällä – Traficom: lento-oppilas kuoli onnettomuudessa

0:59

Pirkkalan lentokentällä Tampereen läheisyydessä on sattunut lento-onnettomuus. Pelastuslaitoksen tietojen mukaan ultrakevyt lentokone on pudonnut Tampere-Pirkkalan lentokentälle. Liikenne- ja viestintävirasto Traficominista kerrotaan, että onnettomuudessa sai surmansa yksi ihminen.

Porin hätäkeskus sai kello 20.54  ilmoituksen suuresta ilmaliikenneonnettomuudesta Pirkkalassa. Tapahtumapaikalle lähetettiin aluksi 19 Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksikköä.

Päivyytävä palomestari Juha Toivonen Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo MTV Uutisille, että pelastustyöt lentokentällä kestivät noin tunnin.

– Kun saimme tiedon, että kyseessä oli pienkone, tehtävää muutettiin siten, että paikalle meni palomestari ja kolme pelastuslaitoksen yksikköä.

STT:n saamien tietojen mukaan kone putosi rajusti nokalleen.

Onnettomuuspaikka sijaitsee lentokenttäalueella kentän ainoan kiitotien lounaispäässä. Toivosen mukaan lentokone on pahoin tuhoutunut.

– Onnettomuuskone kärsi mittavia vaurioita. Kone ei kuitenkaan syttynyt tuleen.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksiköt poistuivat onnettomuuspaikalta noin kello 22 aikaan. Paikalla oli puolen yön aikaan yhä lentokentän oman paloaseman yksiköitä sekä poliisin tutkijoita.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman johtaja Mari Nurminen kertoo MTV Uutisille, että onnettomuuten joutunut kone oli ultrakevyt lentokone.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin yleisilmailukoordinaattori Jani Hottola kertoo MTV Uutisille, että koneessa oli yksi lento-oppilas, joka on viraston tietojen mukaan kuollut onnettomuudessa.

– Tapaus on traaginen. Kyse on vasta oppilasvaiheessa olevasta lentäjästä, Hottola sanoo.

Lentokenttä oli yhä sujelttuna vähän puolenyön jälkeen.

Onnettomuuden takia Budapestistä Tampereelle matkalla ollut Ryanairin lento ohjattiin Turun lentokentälle. Flightradar -palvelun mukaan Latvian Riiasta Tampereelle matkalla ollut Air Balticin lento laskeutui Viron Pärnuun kello 00.25. Lennon oli määrä olla Pirkkalassa kello 00.40.

Poliisi tutkii onnettomuutta. Poliisin odotetaan tiedottavan tapahtumista torstana.

Viime sunnuntaina yksi henkilö menehtyi, kun pienkone putosi Kainuussa. Traficomin Hottola sanoo, että viimeaikaisista surullisista onnettomuuksista huolimatta turvallisuuskehitys on ollut viimeisen viiden vuoden aikana myönteinen.​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja