Lentokone teki pakkolaskun mereen Espoossa – näin tapahtumat etenivät: "Tehot hävisivät koneesta, minkä jälkeen kuljettaja ei saanut konetta enää käyntiin"

Pienkone syöksyi mereen Espoossa – päivystävä palomestari kertoo dramaattisesta tapahtumasta 2:30

Ultrakevyt lentokone on tehnyt pakkolaskun Espoossa Mellstenin rantaan, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos Twitterissä.

Mitä lentokoneelle tapahtui pakkolaskun jälkeen? Kuuntele MTV Uutiset Live -lähetys yllä olevalta videolta!

Pelastuslaitos sai hälytyksen ilmaliikenneonnettomudesta Haukilahteen hieman kello puoli yhden jälkeen iltapäivällä.

– Saimme ilmoituksen hätäkeskukselta, että ultrakevyt kone on antanut hätäkutsun ja on tekemässä pakkolaskua Mellsteninn rantaan, päivystävä palomestari Kalle Ristola kertaa iltapäivän tapahtumia MTV Uutiset Live -lähetyksessä.

Henkilövahingoilta säästyttiin

Ristolan mukaan tilanne oli pian ohi, sillä lentokone oli ehtinyt tehdä pakkolaskun noin 20 metrin päähän rannasta ennen kuin virkavalta ehti paikan päälle.

– Pakkolasku oli onnistunut ja kuljettaja ainoana matkustajana oli vahingoittumaton.

Ristolan mukaan pakkolaskun syynä oli jonkinlainen moottorivika.

– Tehot hävisivät koneesta, minkä jälkeen kuljettaja oli yrittänyt käynnistää sitä uudelleen, mutta ei saanut konetta enää käyntiin, Ristola kertaa.

Onnettomuudesta ei ollut vaaraa sivullisille, sillä kuljettajalla oli Ristolan mukaan hyvin aikaa suunnata koneensa alueelle, jossa pakkolasku ei aiheuta vaaraa muille kuin kuljettajalle itselleen.

Kuvat lisätty juttuun 4.12.2019 kello 14:27.

Lue myös:

    Uusimmat