Pienlentokoneen moottori sammui kesken lennon – teki pakkolaskun pellolle Jalasjärvellä

Etelä-Suomesta pohjoiseen matkalla ollut kone joutui tekemään pakkolaskun Etelä-Pohjanmaalla, kertoo Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos.

Vaasan hätäkeskus sai ilmoituksen ilmaliikenneonnettomuudesta noin kello 13.50 sunnuntai-iltapäivänä. Hyvinkäältä Vaasaan matkalla olleesta pienlentokoneesta oli yllättäen sammunut moottori Kurikan peltomaiseman yllä.

– Joitakin viitteitä on siitä, että moottorin sammumisen syy olisi ollut polttoainepuolella, mutta en tiedä sen lähemmin, Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Kaj Ny pohtii.

Kone säästyi vahingoittumattomana

Pelastuslaitoksen mukaan yksin koneessa ollut lentäjä ohjasi pienlentokoneensa Kurikan Jalasjärvellä sijaitsevalle vähälumiselle pellolle.

Päivystän palomestarin mukaan lentokone säästyi pakkolaskusta vahingoittumattomana, eikä henkilövahinkojaan ehtinyt tapahtua.

– Siinä oli isoa peltoaluetta joka suunnassa, joten lentäjän oli helppo löytää sopiva peltosarka, johon hän teki turvallisen ja hallitun laskeutumisen.

Ensimmäisen sammutusyksikön päästyä paikalle päivystävä palomestari vapautti muut yksiköt pois hälytystehtävältä, sillä tilanne ei ollut paikan päällä niin paha kuin odotettiin.

– Ambulanssi ja poliisi tietenkin kävivät paikan päällä. Päällisin puolin kone näytti siltä, että se on lentokuntoinen, jos se vain saadaan käyntiin, Ny kertaa tilanteen vakavuutta.

Tapaus herätti huomiota

Pelastuslaitoksen tiedossa ei ole, mitä lentokoneelle tapahtui pelastuslaitoksen viimeisenkin yksikön lähdettyä pois paikalta. Tilanne kuitenkin herätti paikallisissa ihmisissä huomiota.

– Poliisi jäi vielä paikan päälle ja paikalla oli myös useita paikallisia harrastelentäjiä. He sitten yhteistuumin selvittävät, saadaanko kone vielä ilmaan – ja jos ei, mitä sen jälkeen tapahtuu, Ny toteaa lopuksi. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja