Mainos

Pieni syöpäsairas Nooa pääsi kauppaan äitinsä kanssa – "Kyllä meinasi itku tulla"

Pienen syöpäsairaan Nooan toive toteutui tänään aamulla. Hän pääsi puolen vuoden odottelun jälkeen kauppaan – sai noukkia itse haluamansa karkit ja valita lempiruokansa. Ja vielä maksaa oman lelunsa!

Nooalla todettiin leukemia viime kesänä. Siitä saakka kauppareissut ovat infektioriskin takia jääneet käymättä. Jos hän on ollut äitinsä ja sisarustensa kanssa keskenään, on hän joutunut jäädä kaupan ulkopuolelle odottamaan, kun muut käyvät kaupassa.

Nooan äiti Hanna Kovanen oli nähnyt porilaisen kaupan tehneen samanlaisen tempauksen, ja oli sitten mikkeliläisessä Facebook-ryhmässä toivonut, että voi kun heidänkin seudulleen tulisi tällainen kauppapäivä.

Jatkossakin tervetullut sunnuntaisin

K-Marketin kauppias oli tämän pyynnön huomannut ja eikä aikaakaan, kun toive toteutui. Tänään yhdeksältä aamulla ovet aukesivat vain Nooalle ja hänen perheelleen.

– Nooa kysyi eilen, että onko kauppa iso. Vastasin, että ei mikään hirmu iso, että semmonen K-kauppa. Mutta kun ovet aukesivat, pojan silmät laajenivat ja hän hihkaisi, että onhan tämä iso! äiti iloitsee MTV Uutisille.

Nooa halusi ensimmäisenä poimia karkkeja karkkihyllystä, sitten lempiruokaansa lämminsavulohta; kylmäsavulohta Nooa ei voi sairautensa takia syödä. Lopuksi haettiin vielä lasten Star Wars -jogurtteja ja tarttuipa matkaan pieni leluautokin. 

– Hän oli saanut vähän tutuilta rahaa ja sai maksaa lelunsa itse, äiti kertoo ja lisää, että kaupan jälkeen he jäivät vielä kahville ja Nooa sai raaputella arpoja.

Äiti kiittelee K-kaupan henkilökuntaa, joka lupasi, että Nooa on jatkossakin sunnuntaisin tervetullut kauppaan ennen muita asiakkaita, mikäli vain ilmoittaa siitä edellisenä päivänä.

– Kyllä tänään meinasi itku tulla, kun näin lapseni kaupan ovella. Hänen silmänsä loistivat ja hän vilkutti siellä odottaville toimittajille ja muille, Kovanen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.