Mainos

Koskettava toive toteutuu: Syöpäsairas Nooa, 5, pääsee äidin avuksi kauppaan

Lapset osaavat löytää iloa pienistä, arkisista asioista. Varsinkin silloin, kun elämä on sairauden takia mennyt mullin mallin, eikä perheen arkiaskareisiin voi osallistua totutulla tavalla.

Ensi sunnuntaina koittaa suuri päivä 5-vuotiaalle Nooalle; Hän pääsee vihdoin ruokakauppaan kuukausien odottamisen jälkeen. Kesällä todetun leukemian vuoksi pojan on varottava kaikenlaisia infektioita.

– Tähän saakka Nooa on joutunut odottamaan kauppareissun ajan ulkona tai kotona. Kun äiti kertoi, että pieni Nooa haaveilee siitä, että pääsisi äidin kanssa kauppaan ja saisi maksaa äidin ostokset, tiesimme, että tämän me voimme toteuttaa, kertoo Mikkelin Ristiinan K-marketin kauppias Eleonoora Karlsson-Seppänen.

Ovet avautuvat vaikka vain yhdelle pikkuasiakkaalle

Karlsson-Seppänen oli jo aiemmin ihaillut porilaisen kollegan samanlaista tempausta. Myös Nooa-pojan äiti oli uutiset Porin tapahtumasta ja toivoi paikallisessa Facebook-ryhmässä samanlaista tempausta Mikkelin seudulle. 

– Minä sitten vastasin, että jos tällainen pieni, näppärä K-market voi iloa jollekin tuottaa, niin mukana ollaan. Nyt sunnuntaina ainakin tämä Nooa-poika on tulossa meille käymään. Muitakin eristyslapsia mahtuu tietenkin vielä myös mukaan!

Kauppiasta ei kuitenkaan haittaa sekään, vaikka Nooa jäisi ainoaksi asiakkaaksi.

– Ei ollenkaan, ei tietenkään! Yhdenkin lapsen ilahduttaminen suo meille mieheni kanssa niin paljon iloa. Avaamme tietysti ovet yhdellekin, Karlsson-Seppänen sanoo liikutusta äänessään.

Nyt ovet on auki sunnuntaina kello 9-10, ja sisään pääsevät vain eristyslapset vanhempineen. Kauppiaalta eristyksessä olevan lapsen palveleminen rajattuna aikana ei vaadi kovin suuria. 

– Nämä asiat varmistin heti Nooan äidiltä. Hän vakuutti, että huolellinen perussiivoaminen lauantaina illalla riittää. Sitten kauppa on yön kiinni, ja Nooa on ensimmäinen ihminen, joka tulee kauppaan. Eristyslapsiperheiden lisäksi emme muita asiakkaita tuntiin ota, jotta minimoimme flunssa- ja muiden pöpöjen leviämisen.

"Voiko sitä enempää toivoa?"

K-marketia Ristiinassa pitävälle pariskunnalle lasten ja vanhusten asiat ovat aina olleet lähellä sydäntä. He ovat pitäneet 469-neliöistä kauppaa kolme ja puoli vuotta. Kaupassa he eivät tavanneet, mutta yhteinen liike oli molempien haave.

– Itse olen ollut aina kaupassa töissä, joten olen ikään kuin kasvanut kauppaan kiinni. Mieheni on sen sijaan haaveillut aina yrittämisestä. Nyt toteutamme yhteistä unelmaa täällä pikkuisessa maalaiskaupassa, Karlsson-Seppänen kertoo.

– Jos kauppana voimme tuottaa hyvää mieltä, järjestää lapselle pientä yllätystä ja laittaa hyvän kiertämään, niin voiko sitä enempää toivoa. Ehkä joku muukin voi tämän monistaa käyttöönsä, Karlsson-Seppänen pohtii.

Ristiinan K-marketin tempauksesta kertoi ensimmäisenä paikallislehti Länsi-Savo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.