Mainos

Pieni suomalaisfirma auttaa autojättejä valmistamaan laadukkaampia autoja

Helsingissä sijaitseva yritys varmistaa, että tuotantolinjoilta tulevien autojen korit ja komponentit ovat priimatavaraa.

Mapvision on noin 50 henkilöä työllistävä helsinkiläisyritys, joka pitää majaansa Helsingin Konalassa. Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa autojätit BMW ja Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler.

Vuonna 1987 perustettu yritys valmistaa ja toimittaa autoteollisuudelle tuotantolinjalla käytettäviä mittalaitteita. Mapvisionin ratkaisuja käytetään autonosatoimittajien kori- ja alustaosien geometrisen laadun valvontaan suurilla tuotantolinjoilla.

Mittalaitteiden takana on yrityksen omaa teknologiaa. Laitteita myydään tällä hetkellä pääasiassa Saksaan, Kiinaan ja Yhdysvaltoihin.

Ainutlaatuista suomalaista osaamista

– Tuotteemme on kuvamittaukseen perustuva mittausjärjestelmä, joka koostuu laitteistosta, mittausohjelmistosta sekä tulosten analysointi- ja visualisointiohjelmistoista. Mittausprosessi on puhtaasti ohjelmistopohjainen, eikä mittaamiseen tarvita yhtään liikkuvaa osaa, kertoo Mapvisionin markkinointi- ja viestintäjohtaja Lasse Paakkola yhtiön tiedotteessa.

Hitsattujen kokoonpanojen hitsausprosessien säätäminen kohdalleen on perinteisin menetelmin vaikeaa ja hidasta, eikä satunnaisesti syntyviä viallisia osia saada kiinni otospohjaisella laadunseurannalla.

– Olemme ainoa yritys maailmassa, joka on saanut monikamerajärjestelmään perustuvan optisen mittaamisen toimimaan teollisessa ympäristössä.

Järjestelmän tuottaman datan avulla tuotantoprosessit voidaan säätää kohdalleen aiempaa tehokkaammin. Lisäksi järjestelmän suorittama lopputarkastus estää geometrisesti huonojen tuotteiden toimittamisen.

Aasian markkinoille kumppanin kanssa

Viime kesänä japanilainen mittausjärjestelmävalmistaja Mitutoyo hankki osakevähemmistön Mapvisionista.

– Olemme myyneet jo jonkin aikaa järjestelmiä Kiinaan, lähinnä eurooppalaisten toimijoiden Kiinan-tehtaille. Japanissa ja Koreassa on tuotteillemme huomattava markkinapotentiaali, mutta sinne on vaikea päästä. Kumppanuus Mitutoyon kanssa avaa meille oven näihin suuriin autontuottajamaihin, Paakkola kertoo.

– Yksi autoteollisuuden tuotannon megatrendeistä on mittaamisen siirtyminen laboratoriosta suoraan tuotantolinjalla tapahtuvaksi, hän jatkaa.

Lähde: Mapvision / Tekes

***

2:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.