Mainos

Pieni muutos autojen turvajärjestelmiin voisi pilata terroristien aikeet – onko yhdysvaltalaistoimittajan ideassa perää?

Terroristit valitsevat yhä useammin välineekseen auton. Niillä on helppoa aiheuttaa suurta tuhoa, eivätkä ihmiset välttämättä ehdi edes tajuamaan mitä tapahtuu ennen kuin on liian myöhäistä. Yhdysvaltalaisen autojulkaisun toimittaja on pureskellut aihetta ja uskoo keksineensä yhden ratkaisun koko maailmaa koskettavaan ongelmaan.

Autojen käyttämistä aseena on hyvin hankalaa estää. The Drive -julkaisun toimittaja Max Goldberg pohtii kirjoituksessaan yhtä ratkaisua, joka olisi hänen mielestään suhteellisen helppo ja halpa toteuttaa. Vaikka ratkaisu ei olekaan täydellinen, voisi se pelastaa useita ihmishenkiä, eikä se hankaloittaisi tavallisen ihmisen elämää niin paljon kuin katujen täyttäminen betoniesteillä.

Monissa autoissa on jo nyt ratkaisuja, jotka parantavat jalankulkijoiden turvallisuutta, mutta Goldberg pohtii, voisiko autojen turvajärjestelmiin tehdä yhden perusteellisemman muutoksen: Mitä, jos turvatyynyjen lauetessa renkaat lukkiutuisivat ja moottori sammuisi? Tämä tietysti vaatisi kuitenkin sen yhden kovan törmäyksen, mutta lisäuhrien syntymiseltä vältyttäisiin.

Ei kuitenkaan ole sanottua, että turvatyyny laukeaa ensimmäisestä törmäyksestä ja lisäksi on olemassa tilanteita, jolloin auton olisi hyvä olla kuljettajansa hallittavissa vielä turvatyynyjen laukeamisen jälkeenkin, mutta voisiko Goldbergin ehdotuksessa kuitenkin olla ideaa?

Sopii myös kysyä, onko kyseessä ongelma, jota tulee lähteä ratkomaan autojen tekniikkaa muuttamalla vai olisiko ongelmaan tarjolla muita, mahdollisesti perusteellisempia ratkaisuja.

***

0:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.