Pienet kasvis-juustopiiraset

Helpot ja maukkaa kasvis-juustopiiraset syntyvät käden käänteessä valmiista Myllyn Paras -piirakkataikinasta.

Herkullisten pikkupiiraiden täytteessä on käytetty aineita, joita voit pitää aina valmiina kaapissa. Piiraan voit siis pyöräyttää vaikka silloin, kun et ehdi kauppaan ennen yllätysvieraiden saapumista.

Jaa hieman sulanut Pyöreä Piirakkataikina 10 sektoriin, niin saat annospiiraisiin pohjapaloja.Voit myös painella Pyöreän Piirakkataikinan yhdeksi isoksi piiraaksi n. 25- 30 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään piirakkavuokaan

10 kpl

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)

Täyte:

200 g aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
200 g pakastemaissia
200 g sipulia hienonnettuna
200 g kevyt tuorejuustoa (laktoositonkin käy)
2 munaa
½ tl chilipippuria
2 tl rakuunaa
(½ dl pinjansiemeniä)

Sulata taikina. Jaa taikina 10 osaan (tai jätä jakamatta, jos teet yhden ison piirakan). Vuoraa kullakin taikinapalalla aina yksi pieni piirasvuoka (esim. alumiininen, kertakäyttö tai silikoninen vuoka). Sekoita täytteen ainekset ja jaa seos taikinalla vuorattuihin vuokiin. Paista pienet piirakat kauniin värisiksi 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–25 minuuttia tai isoa piirakkaa n. 30-40 min. Paistoaikaan vaikuttaa piiraiden koko.

Vinkki: Kokeile tuorejuuston tilalle kevyttä feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat