Mainos

Pieneen kylään Pohjanmaalle nousi huumetehdas: Kahden tuomiot kiristyivät hovissa

Vaasan hovioikeus korotti kahden tuomiota Pohjanmaan amfetamiinijutussa. Kolmen tuomioita laskettiin. Laajassa vyyhdessä oli kyse muun muassa amfetamiinin ja amfetamiiniöljyn maahantuonnista Suomeen sekä amfetamiinin valmistamisesta ja kauppaamisesta edelleen.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2014–15 muun muassa Vaasassa ja Kurikassa.

Maahan tuotiin kolmessa erässä muun muassa jauhemaista amfetamiinia ja amfetamiiniöljyä. Öljystä valmistettiin yli viisi kiloa jauhemaista amfetamiinia Suomessa.

Poliisi pääsi vyyhdin jäljille Kurikan Jurvassa. Kahdessa eri haarassa oli käräjillä yhteensä 25 syytettyä, ja heistä kolmen syytteet hylättiin käräjillä. Syytekohtia oli yhteensä kahdessa eri haarassa 43. Pisimmät tuomiot olivat käräjillä 7 vuotta vankeutta muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Osalle tuomittiin ehdollista vankeutta ja osalle päiväsakkoja. Tuomitut ovat tällä hetkellä 21–53-vuotiaita.

Hovioikeus käsitteli 13:n käräjillä tuomitun syytteitä.

Kolmen tuomiot laskivat

Hovioikeus korotti Tanja Maaret Väyrysen, 53, tuomiota seitsemään vuoteen ja viiteen kuukauteen. Hän syyllistyi muun muassa neljään törkeään huumausainerikokseen. Benny Johannes Johansson, 30, sai hovissa kuusi vuotta vankeutta muun muassa kotirauhan rikkomisesta sekä kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta.

Janne Olavi Masar tuomittiin kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta.

Marco Saniel Araujo De Matosin, 27, tuomiota avunannosta törkeään huumausainerikokseen kohtuullistettiin, koska hänet oli jo tuomittu Saksassa pitkään vankeustuomioon. Hän sai hovissa 11 kuukautta vankeutta käräjillä annetun kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden sijaan.

Patrick Misa Costa, 36, sai vankeutta viisi ja puoli vuotta, Malik Bingöl, 24, viisi ja puoli vuotta sekä Ana Sofia Cacheira Machado, 23, kaksi vuotta ja yhdeksän kuukautta. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja