Pirkanmaalla paljastuneessa hollantilais-suomalaisessa amfetamiiniliigassa usealle maksimirangaistukset hovissa

9:30
Näin huumeita tuotiin Euroopasta Pohjanmaan postilaatikoihin.

Hovioikeus on jakanut lisää vankeusvuosia Pirkanmaalla paljastuneessa kansainvälisessä huumejutussa.

Huumeorganisaatio toi vuonna 2017 kymmeniä kiloja amfetamiinia Hollannista Suomeen.

Käräjillä toistakymmentä huumeiden salakuljetukseen tai järjestelyyn osallistunutta tuomittiin vuosiksi vankilaan. Nyt hovissa monen vankeusrangaistus koveni. Lisäksi kaksi käräjillä kokonaan tuomion välttänyttä tuomittiin maksimirangaistuksiin.

Käräjätuomion mukaan huumeita tuotiin Hollannista Saksaan ja sieltä lautalla Suomeen. Poliisi kommentoi esitutkinnan aikaan toissa keväänä, että kyseessä oli siihen mennessä Pirkanmaan kaikkien aikojen suurin huumejuttu.

Rangaistuksen muuttuivat muun muassa kaksikolla, jonka hovioikeus katsoi tuoneen 20 kiloa amfetamiinia Hollannista kesällä 2017. Hauzin Hajipoori, 35, oli aiemmin tuomittu kahdeksan vuoden vankeusrangaistukseen ja Soheil Yazdin, 35, syyte oli hylätty kokonaan.

Yazdin tuomittiin nyt kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen, ja Hajipoori sai nyt käsillä olevasta ja toisesta rikoksesta 11 vuoden yhteisen vankeusrangaistuksen.

Puhui poliisille tutkinnan alussa

Kymmenen vuoden enimmäisvankeusrangaistuksiin tuomittiin hovissa myös muita. Oikeuden mukaan Rawand Chimanin, 30, syyksi luetusta 20 amfetamiinikilosta oikea rangaistus oli kahdeksan vuoden sijaan kymmenen vuoden vankeus.

Myös Youssef Bellahssinin, 32, seitsemän vuoden vankeustuomio ja Mohamud Kassemin, 29, kuuden vuoden tuomio kovennettiin kymmeneksi vuodeksi.

Käräjillä tuomiolta välttynyt Mahir Heyecan, 34, tuomittiin hovissa kymmeneksi vuodeksi vankeuteen. Hän toi oikeuden mukaan Suomeen reilut 19 kiloa amfetamiinia.

Aiemmin 13 vuoden yhteisen vankeusrangaistuksen saaneen Farman Osman Abdulkhadirin, 29, rangaistus lieveni 12 vuoteen, sillä hän oli tutkinnan alussa edesauttanut rikostensa selvittämistä. Hovin mukaan Abdulkhadir kertoi poliisin tutkinnanjohtajalle tietojaan 30 kilon amfetamiinierästä viikko kiinniottonsa jälkeen.

Muutaman muun vankeusrangaistus koveni alle enimmäisrangaistuksen. Turun hovioikeuden tuomio on annettu huhtikuun alussa, ja se ei ole vielä saanut lain voimaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja