Vangin kanssa heilastellut vanginvartija sai pitkän tuomion miljoonaluokan huumevyyhdistä

Entistä Sörkan vankilan naisvartijaa epäillään huumerikoksesta 3:35
Näin Rikospaikka kertoi vanginvartijan rakastumisesta miesvankiin ja heidän huumerikosepäilyistään.

Sörnäisten vankilan entinen vartija sai tuomion huumerikosvyyhdistä, jossa levitettiin muun muassa kokaiinia, amfetamiinia ja kannabista.

39-vuotias Milla Marianna Tiainen sai Helsingin käräjäoikeudelta tiistaina 5 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistuksen.

Sama naisvartija jäi aiemmin, keväällä 2022, kiinni salasuhteesta miesvangin kanssa Sörnäisten vankilassa. Naisen työsuhde päättyi tämän jälkeen.

Naisen 29-vuotias miesystävä Pyry Tapio Ollinpoika Tirronen tuomittiin vyyhdissä yhteensä 10 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Oikeus katsoi hänen syyllistyneen kahteentoista törkeään huumausainerikokseen ja ampuma-aserikokseen.

Lisäksi hänet tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 1,6 miljoonaa euroa, josta 12 550 euroa hän joutuu maksamaan yhteisvastuullisesti naisen kanssa.

Naisen syyksi oikeus katsoi huumausainerikoksen, joka koski 15 kokaiinigramman ja 15 amfetamiinigramman hallussapitoa.

Hänen syykseen katsottu törkeä huumausainerikos taas koski sitä, että hän piti yhdessä miehensä kanssa hallussaan myös 45 kilon amfetamiinierää, joka oli tarkoitettu myyntiin. 

Yhden amfetamiinikilon he myivät kolmannelle samassa vyyhdissä tuomitulle miehelle ja saivat siitä 4050 euroa.

Poliisi takavarikoi amfetamiinin Tirrosen ja Tiaisen asunnosta. Heillä oli hallussaan myös 24 grammaa kokaiinia.

Tiainen tuomittiin myös kahdesta rahanpesusta. Niissä oli kyse siitä, että nainen oli hakenut Tirrosen huumerikoksilla saamia rahoja Malmin Burger King -ravintolalta ja toimittanut 5000 summan hänelle. Lisäksi talletti Tirrosen huumerikoksilla saamia rahoja omalle tililleen yhteensä 8500 euron edestä.

Viisi muuta sai ehdottomat tuomiot

Jutussa oli kaikkiaan 12 syytettyä, joista Tirronen ja Tiainen saivat pisimmät vankeusrangaistukset. Muiden rangaistukset vaihtelivat kuudesta kuukaudesta viiden ja puolen vuoden vankeuteen. Yhden syytetyn syytteet oikeus hylkäsi kokonaan ja osa heistä sai tuomionsa ehdollisena.

Matti Esko Kalevi Katainen tuomittiin 5 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen viidestä törkeästä huumausainerikoksesta ja yhdestä perusmuotoisesta huumausainerikoksesta.

Joni Tapani Salmela tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta 4 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Aapo Aleksanteri Andersin sai 3 vuoden ja 8 kuukauden tuomion kolmesta törkeästä huumausainerikoksesta ja yhdestä huumausainerikoksesta.

Thomas Otto Olin sai 2 vuoden ja 4 kuukauden tuomion kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Mikko Henrik Volodja Rinkisen rangaistuksesta törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta tuli 2 vuotta ja 2 kuukautta vankeutta.

Rikokset, joista syytetyt tuomittiin, tapahtui viime vuoden maaliskuun ja syyskuun välillä. Poliisi otti kaksi päätekijää kiinni 18. syyskuuta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat