Mies poltti naisen elävältä puolison silmien edessä – kylmäävät puheet todisteina murhasta

8:31
Miksi henkirikokset raaistuvat, sisäministeri Ohisalo?

Syyttäjä vaatii 1980-luvulla syntyneelle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta tämän poltettua entuudestaan tuntemansa 1950-luvulla syntyneen naisen elävältä. Teko tapahtui Pieksämäen Virtasalmella viime lokakuussa.

Mies oli uhkaillut naista veitsellä huutaen "pilasit akka elämäni", retuuttanut tätä hiuksista, heittänyt lattialle ja potkinut tätä. Samalla naisen puoliso on yrittänyt estellä miestä toimissaan, joutuen kuitenkin alakynteen miehen käyttäessä myös häneen väkivaltaa. Mies yritti myös mennä vessaan soittamaan apua, mutta mies potkaisi oveen reiän, tunkeutui sisään ja esti avunpyynnöt.

Esti puolisoa auttamasta naista

Lopulta mies oli repinyt naisen hiuksista talon pihalle, jossa oli ottanut autonsa tankista bensakanisterin ja kirveen, jälleen torjuen väliinmenoyritykset. Hän kaatoi bensiiniä puoli-istuvassa asennossa olevan naisen päälle ja sytyttänyt uhrin palamaan. Palamaan sytytetty nainen ehti nousta seisomaan ja kieriä yrittäen sammuttaa palon, mutta ei onnistunut.

Naisen puoliso oli yrittänyt auttaa naista, mutta mies oli pitänyt tätä takaapäin kurkusta kiinni. Puolison pyytäessä irti päästämistä oli mies syyttäjän mukaan sanonut "minä haluan vielä nauttia vähän aikaa". Lopulta anelun jälkeen mies päästettiin irti ja tämä yritti ensin sammuttaa paloon sammutuspeitteellä ja sitten onnistunut siinä jauhesammuttimella. Nainen oli kuitenkin kuollut.

Naisen lähes koko keho oli palanut syviin palovammoihin, jotka aiheuttivat kuoleman elimistön joutuessa shokkitilaan. Oikeuslääketieteellinen tutkimus vahvisti, että nainen oli hengissä tulipalon aikana.

"Huomattavaa kipua, tuskaa ja kärsimystä sekä poikkeuksellista kauhua ja pelkoa"

Teon jälkeen mies oli todennut syyttäjän mukaan "syyllinen maksanut hengellään" ja todennut "tasanneensa tilit".

Syyttäjä huomioi erityisesti sen, että mies oli estänyt naista saamasta apua.

– [Mies] on siten edelleen tässäkin vaiheessa toiminut päättäväisesti ja kylmäverisesti huolehtien, että hänen haluamansa lopputulos toteutuu.

– Teko on hyvin todennäköisesti aiheuttanut [naiselle] huomattavaa kipua, tuskaa ja kärsimystä sekä poikkeuksellista kauhua ja pelkoa, mikä ei ole voinut jäädä [mieheltä] huomaamatta ja ymmärtämättä.

Ennen uhrin paikalle tuloa oli mies pahoinpidellyt omaa isäänsä ja leikkuuveitsellä uhaten vaatinut uhria puolisoineen paikalle. Lisäksi miehelle vaaditaan tuomiota vahingonteosta tämän löytyä auton ikkunaa kahdesti kirveellä ja kerran matkapuhelinta veitsellä. Miehelle tehtiin esitutkinnan aikana mielentilatutkimus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja