Pidettiin jo varmana Kimi Räikkösen korvaajana – Ferrarin kiinnostuksen puute hämmästyttää F1-huippukuskia

Kun F1-kausi alkoi, Daniel Ricciardo oli kuskimarkkinoiden kuumin nimi ja hänen siirtymistään Ferrarille Kimi Räikkösen korvaajaksi pidettiin likipitäen varmana. Kulisseissa ei kuitenkaan ole tapahtunut paljoakaan.

Ylälaidan videolla Ricciardon kommentit lauantain aika-ajosta.

MAINOS

F1-kisaputki jatkuu C Morella –
huomenna Silverstone!

Sunnuntai: Britannian GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Keväällä väitettiin, että Ricciardo olisi tehnyt jo aiesopimuksen Ferrarin kanssa ensi kaudesta. Muutama kuukausi kuumimpien huhujen jälkeen näyttää vahvasti siltä, että Ricciardo jatkaa nykyisen työnantajansa Red Bullin leivissä.

Ricciardo puhuu tilanteestaan avoimesti Motorsport Magazinen haastattelussa. Todellisuudessa Ferrari ei ole osoittanut aussia kohtaan suurta mielenkiintoa.

– Minä itse asiassa ajattelin, että heiltä olisi tullut enemmän kiinnostusta. Mutta ehkä jotain on tapahtunut, en tiedä. On varmaan aika helppo sanoa, että minun vaihtoehtoni ovat rajalliset, Ricciardo sanoo lehdelle.

Ricciardo pitää selvänä, että Mercedes jatkaa Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen kanssa. Ferrarilla toinen paikka on varma: Sebastian Vettelin sopimus on yhä voimassa.

– En usko, että kärkitalleissa on paljon liikettä. Mercedes ei vaihda kuskejaan. ja Ferrari, kuka heistä tietää. Heillä on Kimi ja nyt puhutaan (Charles) Leclercistä, mutta en tiedä mitä he tekevät.


Ricciardon jatko Red Bullilla saattaa varmistua jo pian.

– Olen kääntymässä siihen, että pysyn täällä. Odotan, että jotain on allekirjoitettuna ja sinetöitynä kesätaukoon mennessä. Olemme ehdottomasti lähempänä, hän totesi.

Red Bullin kohdalla kysymysmerkki oli pitkään moottorisopimus, mutta kun nyt on tiedossa, että talli vaihtaa ensi kaudeksi Hondan voimanlähteisiin, on paketti tiedossa. Ricciardo painottaa, ettei varsinaisesti himoinnut tallinvaihtoa.

– Pidin vain mieleni avoimena. Minulla on ollut jo pitkään olo, että meillä on loistava auton runko ja voitamme kisoja, mutta emme ole aivan yltäneet sille tasolle. Jos lähden ja Honda on hyvä – vaikka heillä onkin paljon työtä tehtävänä – siihen liittyy pelko, että talli alkaa voittaa ja minä olen ihan että "voi ei, mitä olen tehnyt?" Olen kokenut tämän tallin kanssa paljon, se olisi aika tuskallista, Ricciardo pyöritteli.


Lue myös:

    Uusimmat