Pidä kädestä, muista riidellä – kuusi vinkkiä kestävään suhteeseen

Maksimoi onnellisuutesi ja vahvista sidettä kumppaniisi Huffington Postin listaamilla ihmissuhdeneuvoilla.

Tunnista ja omaksu muutokset

Ihminen muuttuu läpi elämänsä. Psykologi Steven Craigin mukaan avain onnistuneeseen parisuhteeseen on kyky kasvaa ja muovautua yhdessä muutoksiin. Tämä on erityisen tärkeää viisi- ja kuusikymppisillä pareilla, sillä heidän elämäänsä kuuluu yleensä paljon muutoksia: lapset muuttavat kotoa, urat vaihtuvat eläkkeeksi, terveys muuttuu ja he voivat tulla isovanhemmiksi. Jatkuva muutosten tunnistaminen ja kumppanin tarpeiden ymmärtäminen ja niistä puhuminen ovat avainasemassa parisuhteen kukoistuksessa.

Riitele

Onnistunut parisuhde ei ole riidaton. Tosiasiassa kumppanin kanssa tulisi riidellä, sanoo Graig. Se miten suhteen osapuolet riitelevät ja mistä he riitelevät on tärkeämpää kuin olla kärhämöimättä ollenkaan. Epäterveet argumentit keskittyvät menneisiin asioihin, kuten johonkin, josta olit vihainen 20 vuotta sitten. Kun riitelet, vältä seuraavia ikäviä tapoja: kumppanin halveksunta, oman itsen puolusteleminen, puhumattomuus, negatiiviset huomiot kumppanista tai nimittely.

Anna anteeksi ja siirry eteenpäin

Vanhojen kaunojen esiintuominen ei palvele ketään parisuhteessa. Amerikkalainen valokuvaaja Lauren Fleishman haastatteli kirjaansa varten pareja, jotka olivat olleet yhdessä yli 50 vuotta. Eräs kirjaan haastatelluista oli Jake Jacobs, joka on ollut naimisissa vaimonsa kanssa vuodesta 1948.

– Minä sanoisin, että onnistuneessa avioliitossa miehen pitää olla hyvin pitkämielinen. Hänen täytyy kuunnella ja olla kuuntelematta, jos ymmärrät, mitä tarkoitan. Ja hänen pitää olla hyvin mukautuva ja valmis pyytämään anteeksi.

Anna ja ota

Kompromissit ovat tärkeitä kaikissa suhteissa, etenkin avioliitossa. Oikean riitelyajan ja -tavan tietäminen ja kompromissin oikein ajoittaminen voivat saada suhteestanne tasaisemman ja yhteyden puolisoosi vahvemmaksi.

Muista, miksi rakastat

Kun ajat ovat hankalammat, onnistuneet pariskunnat muistavat, miksi he haluavat olla toistensa kanssa.

Keskity parisuhteen positiivisiin puoliin, kuten siihen, että saatte toisenne nauramaan tai kuinka tuette toisianne. Rakastumisenne ja naimisiinmenonne syiden muistaminen auttaa teidät läpi väistämättömien vaikeuksien yli.

“Pidä aina kädestä kiinni”

Joskus parhaat salaisuudet ovat yksinkertaisimpia. Monet Huffington Postin haastattelemat Facebook-käyttäjät kertoivat käsikkäin olemisen olevan heidän salaisuutensa onnelliseen avioliittoon. Vastaajat saattavat olla oikeassa – Psychological Science -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa oli todettu, että puolison käden piteleminen vähensi tutkittavien stressitasoa.

Lue myös:

    Uusimmat