Pia Lamberg kruunattiin 10 vuotta sitten Miss Suomeksi – muistelee skandaalin aiheuttanutta päätöstään tunteikkaassa kirjoituksessa

4:19
Ex-missi Pia Lamberg paljasti Vappu ja Marja Livessä, kuinka hankkii elantonsa koronakriisin keskellä Los Angelesissa - myy supisuomalaista tuotetta amerikkalaisille

Jo pidemmän aikaa Yhdysvalloissa asunut Pia Lamberg julkaisi kuvien lisäksi Instagram-tilillään tunteikkaan kirjoituksen, jossa hän muistelee dramaattisen käänteen saanutta missivuottaan.

Pia Lamberg muisteli perjantai-iltana Instagram-tilillään kymmenen vuoden takaisia tapahtumia ja julkaisi kuvan ja videon illalta, jolloin hänet kruunattiin vuonna 2011 Miss Suomeksi. 

Lamberg muistetaan siitä, että hän teki missivuotensa aikana poikkeuksellisen ratkaisun ja päätti historiallisesti luopua kruunustaan. Hän pudotti kaiken lisäksi uutispommin suorassa lähetyksessä Korkojen kera -ohjelmassa. Kruunun peri perintöprinsessa Sara Sieppi.

Jo pidemmän aikaa Yhdysvalloissa asunut Lamberg julkaisi kuvien lisäksi Instagram-tilillään tunteikkaan kirjoituksen, jossa hän muistelee kymmenen vuoden takaisia tapahtumia.

– Kuinka vähän pieni Pia tiesikään tulevista seikkailuistaan, hän aloittaa muistelut ja hehkuttaa kokeneensa kymmenen vuoden aikana seikkailuja ihmiselämän edestä.

Lamberg kertoo englanniksi julkaisemassaan tekstissään olevansa ylpeä juuristaan, jotka ovat pienellä Juuan paikkakunnalla Pohjois-Karjalassa. Kaunotar kertoo kasvaneensa lemmikkeinään olleiden kissojen, koirien, kanojen, kanien ja lampaiden kanssa. Ajatus ulkomaanmatkoista siinsi unelmissa, eikä hän uskaltanut unelmoidakaan asuvansa jonain päivänä ulkomailla.

– Olin kuitenkin utelias ja kunnianhimoinen ja olin valmis tekemään töitä hypätäkseni kohti uusia seikkailuja. Näin kävi myös Miss Suomi -kisan osalta. En ajatellut paljoakaan asiaa, mutta pohdin, että se voisi olla jännittävä kokemus. Ja sitten voitin, Lamberg muistelee lähtöään missikisoihin.

– Halusin tietysti voittaa ja tein kovasti töitä sen eteen, mutta se oli niin erilaista aiempaan elämääni verrattuna, etten suunnitellut sitä, jatkaa Lamberg ja myöntää elämänsä muuttuneen tyystin, kun kruunu aseteltiin hänen kutreilleen.

19-vuotias Pia muutti Helsinkiin ja alkoi valmistautua Miss Universum -kilpailuihin.

– Sitten todellisuus iski. Tapahtumista olisi voinut tehdä saippuasarjan, mutta sanotaanko näin, että tein kovasti töitä Miss Universum -kisan eteen ja hoitaakseni velvollisuuteni Miss Suomena, mutta se, miten missiorganisaatio toimi, ei tehnyt sitä helpoksi. Se, että kävin nämä asiat läpi, teki minusta vahvemman. 

Lamberg kertoo tekstissään ällistyneensä Miss Universum -kilpailuissa siitä, että hänelle povattiin ennakkoon jopa voittoa kilpailussa. 

– Se oli hullua, enkä ollut valmis siihen. Hädin tuskin puhuin englantia. Sain paljon huomiota ulkomaiselta lehdistöltä, vaikka en lopulta sijoittunut (mikä oli pettymys). Minulle tultiin sanomaan, että minun pitäisi lähteä Amerikkaan ja että voisin tehdä hyvän uran siellä. Ajattelin, että he ovat hulluja, mutta niin olin minäkin ja tahdoin yrittää, hän taustoittaa ja kertoo luopuneensa kruunustaan Suomeen palattuaan.

 – Ja siitä seikkailu vasta alkoikin!

Myös missikeisari Eino Makunen muistaa edelleen päivän, jolloin Lamberg pudotti pommin.

– Hän oli ainoa missi, joka on luopunut kruunustaan. En oikein pitänyt siitä tavasta, että hän teatraalisesti Maikkarin omassa ohjelmassa otti feikkikruunun päästään pois. Minua toisaalta vähän nauratti, Makunen muisteli viime syksynä MTV Uutisten haastattelussa.

Makusella ei ollut etukäteen tietoa, mitä ohjelman aikana tapahtuu.

– Yllätys se oli. Katsoin kotona ohjelmaa ja ajattelin, oliko se oikein.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja