Sihvonen: Kyläjoukkueen henki ja oivallukset liikaa Ruotsin NHL-nipulle – "Leijonat sopeutui siihen leikiten"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tiivistää Suomen voiton Ruotsista kolmeen pääkohtaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Leijonat löi Tre Kronorin huikeiden vaiheiden jälkeen 5-4 Sakari Mannisen jatkoaikamaalilla. 

1. Jääkiekko on pelikirjapeli. Jos toisella joukkueella – tässä tapauksessa Leijonilla – on huomattavasti vastustajaa – Ruotsia – parempi pelitapa läpi turnauksen, kaventaa se mahdottomankin pelaajamateriaalieron hyvin pieneksi. Leijonien "kyläjoukkue" löi mennen tullen NHL-tähtipitoisen Tre Kronorin.

2. Leijonien jo EHT-turnauksissa ja nyt puolitoista kuukautta treenattu pelitapa on toiminut läpi turnauksen. Se on luonut suomalaisille pelaajille hirmuisen itseluottamuksen pelata. Tämä asetelma johti siihen, että Leijonat kykeni ottamaan hengen voiton materiasta, Daavid löi Goljatin.

3. Jukka Jalosen tulkinta Meidän pelistä, Total Hockey, näytti Ruotsia vastaan voimansa. Total Hockey on reagointipelaamista, siinä pelataan, mitä peli pyytää. Tätä tarvittiin Ruotsia vastaan, koska Tre Kronor yllätti ensimmäisessä ja kolmannessa pelaamalla paljon trapia. Leijonat sopeutui siihen leikiten. Ja millainen toinen erä nähtiin! Peli pyysi sopeutumista kovaan päästä päähän -ralliin, ja senkin Leijonat klaarasi niin, että Ruotsi putosi kyydistä.


Lue myös:

    Uusimmat