Petteri Sihvonen myöntää suoraan SM-liigan puolivälieristä: "Paha kahtiajako – odotin enemmän!"

C Moren studio ennakoi Liigan välieriä – ennakkoasetelma erikoinen 1:36
Video: C Moren studio ennakoi Liigan välieriä – ennakkoasetelma erikoinen

Jääkiekon SM-liigan puolivälierät saatiin pakettiin tiistaina, kun Pelicans ja KalPa tahkosivat vielä seitsemännen ja ratkaisevan ottelunsa. Pelicans liittyi Tapparan, Ilveksen ja HIFK:n seuraksi välierävaiheeseen. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen myöntää: hän odotti nyt nähdyltä enemmän.

Puolivälierärupeama huipentui tiistaina Lahdessa, missä odotusarvot olivat korkealla. Pelicans ja KalPa olivat käyneet loistavan sarjan, mistä käänteitä ei puuttunut.

Tiistain seitsemäs ottelu lopahti jo alkutekijöissään, kun Pelicans marssi KalPan ylitse. Vieraat eivät meinanneet päästä liikkeelle Isku Areenan jäällä.

Tommi Miettinen (KalPan päävalmentaja) ei tehnyt sarjan aikana mitään taktisia muutoksia. Pelicans sen sijaan alkoi rytmittämään enemmän ja he lopettivat ”kovalla kovaa vastaan” -pelaamisen. Sitten kun se loppui, he alkoivat viemään pelejä. He menivät ihan ansaitusti jatkoon. Loppujen lopuksi Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä otti niskalenkin Miettisestä, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen näkee.

KalPa lähti ratkaisevaan otteluun kovien poissaolojen saattelemana. Sivussa olivat niin ykkösmaalivahti Juha Jatkola kuin ykkössentteri Jaakko Rissanen.

– Pitää kuitenkin muistaa, että myös Pelicansilla oli sellaisia pelaajia, jotka eivät pystyneet enää kunnolla ampumaan lämäreitä, Sihvonen huomioi.

– KalPa jäi ankaraan löylyyn, eikä tuolle sarjalle saatu läheskään odotettua loppua. Pelicans oli niin kova isäntä talossa, Sihvonen lisää.

”Ensin Ilves ja Tappara, muihin pitkä matka”

Neljästä jatkajasta Tappara säväytti, kun se ei hävinnyt yhtään ottelua KooKoolle. Ilveksen ja Ässien sarjassa nähtiin puolestaan pienimuotoisia käänteitä, kun Ässät otti kotonaan yhden kiinnityksen. Isossa kuvassa Ilves oli kuitenkin edellä.

Kaikista kiivaimmat taistelut käytiin Pelicansin ja KalPan sekä Lukon ja HIFK:n sarjoissa.

– Täytyy myöntää, että odotin puolivälieräsarjoilta enemmän. Nyt nähtiin paha kahtiajako. Ensin oli Ilves ja Tappara ja sen jälkeen muihin tuli pitkä välimatka. Kyllähän kaikki tässä keväässä on tiivistynyt siihen, että Kärpät, Lukko ja HIFK eivät ole sellaisia, mitä heidän pitäisi olla, Sihvonen pohtii.

– Nyt nähtty oli selvä pannukakku verrattuna siihen, miten kaikkien aikojen runkosarja huipentui. En olisi odottanut, että näin käy. Noh. On selvää, että Tapparan ja Ilveksen sarja voi vielä pelastaa kauden. Tämä saattaa olla katastrofaalisen huono kevät, ellei makupala odottaisi vielä lopussa, Sihvonen sanoo jo tulevasta.

SM-liigan välierissä yhteen iskevät Tappara ja HIFK sekä Ilves ja Pelicans. Sarjat lähtevät liikkeelle perjantaina Helsingissä ja Lahdessa.

Lue myös:

    Uusimmat