Petteri Sihvonen: SM-liigan runkosarjan huipennus kuvasti hienosti koko sarjaa – Lauri Marjamäen raadollisessa toteamuksessa oli vahvaa perää

Maalikooste: Kärpät - Jukurit 6:01
Videolla maalikooste ottelusta Kärpät-Jukurit.

Jääkiekon SM-liigan runkosarja huipentui lauantaina, jolloin panosta riitti kierroksen jokaisessa ottelussa. Sijoitukset vaihtuivat ja eri paikkakunnilla nähtiin hyvin puhuttelevia lopputuloksia. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan viimeinen kierros kertoi hienoa kieltä koko sarjasta.

Lauantaina huomio kiinnittyi muun muassa siihen, kuka nappaa viimeisen pudotuspelipaikan? Siitä taistelivat HPK, KooKoo ja Jukurit.

Kärpät ja HIFK sen sijaan määrittelivät sen, että kumpi jättiläisistä etenee suoraan puolivälieriin ja kumman taival jatkuu pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

KooKoo otti lopulta viimeisen paikan, kun se murskasi Turussa TPS:n peräti lukemin 7–3. Oulussa Jukurit kaatoi puolestaan Kärpät tylyin luvuin 6–2.

– Viimeinen kierros osoitti ennen kaikkea sen, miten tasainen Liiga on. Ne joukkueet, jotka löivät kaikkensa likoon, heistä kaksi voitti (KooKoo ja Jukurit) ja myös HPK oli Ilvestä vastaan niskan päällä. Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen sanoikin, ettei olisi ollut väärin, jos HPK olisi voittanut tuon ottelun. Selvästi näki sen, että tahdolla on yhä merkitystä jääkiekossa. Kun joku on ahdistettu nurkkaan ja on veitsi kurkulla, sieltä löytyy vielä extraa. Siltä kannalta kierros kuvasti hyvin Liigaa, etteivät ennakko-olettamat välttämättä pitäneet paikkansa, vaan yllätyksiä pompsahti esiin. Altavastaajat käyttivät hengenvoimaa hyväkseen ja saavutustarve oli kovempi, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen perkaa.

Isoimmat kysymysmerkit kohdistuivat Ouluun ja kotijoukkue Kärppiin, jonka alavire paheni entisestään.

Lauri Marjamäki sanoi lopulta hyvin täsmällisesti sen, mistä on kyse, kun hän puhui siitä, miten ohuessa Kärppien selkäranka oikein onkaan. Se on totuus. Tuota samaa näkyi myös lauantaina HIFK:ssa, mutta ei niin pahasti. Tuntuu siltä, että Kärppien ja HIFK:n keskinäiset ottelut antoivat suuntaa runkosarjan lopulle. Kaksi kauden alussa traumatisoitunutta joukkuetta vastakkain, joista HIFK selvisi, Sihvonen kuvailee.

Sihvonen myöntää, että Kärpistä näkyi yllättäviä merkkejä.

– Kärpät on siinä tilassa, että he tarvitsevat avausmaalin kussakin ottelussa. 0–2-tilanne katkaisi selkärangan Jukurit-pelissä. Hämmentävää oli se, että jopa Marko Anttilalla homma suli ihan alle. Marjamäki on saanut joukkueensa henkiseen takalukkoon. Nyt on aika lyhyt aika siihen, että pitäisi pystyä kasvamaan henkisesti.

– Monesti puhutaan siitä, että joukkue tarvitsee kovia kokemuksia, mutta ei nyt määräänsä enempää. Kärppien kokemuspankki on ihan täynnä, Sihvonen maalaa.

Kärpät kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella KooKoon. Toisessa parissa Ässät haastaa TPS:n. Säälipleijarit käynnistyvät maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat