Näin SM-liigan outo erikoisuus vaikuttaa välieräarkeen – Jussi Tapola: "Ei tämä optimaalinen tilanne ole"

C Moren studio ennakoi Liigan välieriä – ennakkoasetelma erikoinen 1:36
Video: C Moren studio ennakoi Liigan välieriä – ennakkoasetelma erikoinen

SM-liigan välierät lähtevät käyntiin kummallisuuksien keskellä. Runkosarjan voittaja Tappara ei suinkaan avaa HIFK-sarjaa Tampereella. Ehhei. Kirvesrintojen ensimmäinen viikonloppu menee Helsingissä. Eivätkä poikkeukset tähän jää. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola myöntää: tilanne on erikoinen ja siihen täytyy reagoida joukkueen sisällä.

Koko kuvion tausta tulee Tampereen Nokia Arenalta, joka on varattu tovin ajan konserttikäyttöön. Konkretian tasolla tämä tarkoittaa sitä, että runkosarjan ykkönen Tappara ja runkosarjan kutonen HIFK kohtaavat perjantaina ja lauantaina Helsingissä. Runkosarjan kakkonen Ilves taistelee samoina päivinä voitoista runkosarjan nelosen Pelicansin luona Lahdessa.

Sitten homma pysähtyy.

Tampereen ensimmäinen välieräottelu on ohjelmassa vasta keskiviikkona, jolloin Tappara isännöi HIFK:ta.

– Ei tämä optimaalinen tilanne ole, sanotaanko näin, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola myöntää MTV Urheilulle.

– Kyllähän sitä toivoisi, että mentäisiin normaalin rytmin mukaan. Nyt tulee pitkiä taukoja peleistä, mikä tietysti harmittaa. Siihen pitää vain sitten sopeutua. Sen tietää kuitenkin hyvin, että pelaajat haluavat pelata joka toinen päivä, ja silloin koko sarja pysyy ikään kuin tulessa. Nyt yhtäkkiä väliin tulee kolmen päivän tauko. Sehän voisi helposti johtaa siihen, että silloin pyöriteltäisiin peukkuja, Tapola jatkaa.

Näin ei kuitenkaan käy. Tauko aiotaan hyödyntää mahdollisimman toimivalla tavalla.

– Meidän kohdalla on se, että emme oikein päässeet harjoittelemaan alkuvuoden ja alkukevään kovan peliruuhkan keskellä. Pelaajat ovat olleet ihan innoissaan siitä, että he pääsevät treenaamaan. Sen jälkeen voi sitten lähteä yhdessä lounaalle ja vapaille. Tuo jäi aiemmin tosi vähälle. Nyt on tullut vähän sellaista normaalia runkosarjasta tuttua arkea mukaan kevään keskelle, Tapola pohtii.

Ilveksen tähtihyökkääjä Petri Kontiola suhtautuu tilanteeseen hyvin ymmärtäväisesti.

– Meillä on hieno uusi halli Tampereella ja kaikki haluavat käyttää sitä. Nämä ovat kuitenkin sellaisia juttuja, mihin ei voi vaikuttaa. Onhan tämä erikoista, mutta samalla: mitä sitten? Hienoa, että on kansalle tapahtumia tarjolla, Kontiola hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat