Petteri Koponen saattaa tulla vahvistamaan Susijengiä MM-kisapaikan tavoittelussa: "Jos torstaina voitetaan, niin hän pelaa sunnuntaina"

Jos Suomi voittaa ensi viikolla koripallon MM-karsinnan viimeistä edellisessä pelissään Ranskan, ykköspelinjohtaja Petteri Koponen tulee vahvistamaan Suomea sunnuntain ratkaisevaan Venäjä-peliin. Torstain Ranska-peliin Koponen ei pääse, sillä hänen seurajoukkueensa Bayern München pelaa ensi perjantaina Euroliigaa.

–  Jos torstaina voitetaan, Petteri pelaa sunnuntaina, päävalmentaja Henrik Dettmann sanoi julkistaessaan kuudentoista pelaajan ehdokaslistan ensi viikon peleihin.

Maajoukkueen kokoonpano on vaihdellut karsintojen edetessä paljon. Lauri Markkanen (NBA), Koponen (Euroliiga) ja Matti Nuutinen (olkapääleikkaus) ovat ensi viikon nimekkäimmät poissaolijat.

–  Tämä tekee tämän äärimmäisen vaikeaksi. Aina on taisteltu siitä, että kuka pelaa. Ei tätä yksikään urheilumies ole miettinyt, tämä on jalkapallomiesten tekemä, Dettmann letkautti.

Koripallomaajoukkueen 2010-luvun arvokisasarjan jatkuminen on kahden voiton päässä. MM-kisoista putoaminen tarkoittaisi myös olympiamahdollisuuksien menetystä ja sitä, että seuraava mahdollinen arvoturnaus olisi 2021 EM-turnaus. Ratkaisuhetkien edellä Dettmann halusi minimoida paineet ja maksimoida altavastaajan sisun.

–  Kun me lähdetään pelaamaan maailmanmahteja kuten Ranskaa ja Venäjää vastaan, niin me ollaan altavastaajia, Dettmann sanoi.

Silmäys MM-paikkansa jo varmistaneen Ranskan kokoonpanoon kertoo kuitenkin, että jos Suomelta puuttuvat Markkanen (NBA), Koponen (Euroliiga) ja Nuutinen (loukkaantuminen), ei Ranskakaan ole liikkeellä järeimmällä kalustollaan. Päävalmentaja Vincent Collet'n nimeämässä kokoonpanossa on vain viisi yli kaksimetristä pelaajaa, ja vain kahdella pelaajalla on vähintään kymmenen miesten maaottelua ansioluettelossaan. Nämä kaksi, korinaluskonkari Alain Koffi (EM 2009, MM 2010) ja pelinjohtaja Andrew Albicy (MM 2010 ja EM 2011) ovat myös ryhmän ainoat, joilla on aikuisten arvokisakokemusta.

–  Mielenkiintoinen, Dettmann kommentoi Ranskan kokoonpanoa.

–  Hyviä pelaajia. Ranskalla on pelaajia mistä valita.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa syyskuussa Montpellierissä Ranska kukisti Suomen 83–67. Tuon ottelun kokoonpanosta Ranskalla on helmikuun karsintapeleissä mukana neljä miestä: Amine Noua, Albicy, Mathias Lessort ja Koffi.

Lue myös:

    Uusimmat