Petteri Ahomaa muistelee jännittävää hetkeä, joka tapahtui tv-ohjelman kuvauksissa – tämä tilanne ei näkynyt katsojille

Petteri Ahomaan erityinen kohtaaminen laulajadiivan kanssa 1:44
Petteri Ahomaan kertoo erityisestä kohtaamisesta laulajadiivan kanssa

Petteri Ahomaa on työskennellyt televisiotuottajana jo 30 vuotta.

Petteri Ahomaa on pitkän linjan televisiotuottaja, ja hän onkin tehnyt lukuisia suosioon nousseita tv-ohjelmia. Ahomaa sanoo, että vuosien aikana tv-ohjelmien tarjonta on lisääntynyt huimasti, koska kanavia on tullut lisää.

– Olen ollut 30 vuotta alalla. Muistan, että joku viisaampi sanoi, että tv-ohjelmat menisivät seitsemän vuoden sykleissä. Esimerkiksi nyt ei ole tietokilpailuja tv-tarjonnassa juuri ollenkaan, Ahomaa kertoi Ice Power Afterwork -tilaisuudessa.

Ahomaa kertoo, että etenkin Kadonneen jäljillä -ohjelma on jäänyt hänen mieleensä vuosien aikana. Hän oli ohjelman tuottajana kolme ensimmäistä kautta.

– Se oli kauhean koskettava sekä tekijöille että katsojille. Koko työryhmä oli linssi kosteana koko reissun ajan.

Kadonneen jäljillä -ohjelmassa matkataan ympäri maailmaa ja tehdään paljon taustatyötä, joka ei näy katsojille.

– Mekin olimme mitä ihmeellisimmissä paikoissa, jossain Nepalissa tai Sambiassa ja ties missä. Jo ennakkoon piti selvitellä, miten siellä pysyy ylipäätään hengissä, missä siellä asutaan ja mistä saa auton vuokrattua ja minkälaisen auton saa. Euroopassa kaikki oli helpompaa.

Reissuilta kertyi koko työryhmälle paljon muistoja. Ahomaa muisteleekin haastattelussa erästä jännittävää hetkeä, joka on yhä muistissa.

– En silloin tiennyt, että Floridassa on laillista ampua, jos menet toisen omakotitalon tontille ilman lupaa. Tilanne oli lähellä, kun menimme soittamaan ovikelloa ja sen avasi sen oloinen äijä, ettei tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu, Ahomaa paljastaa.

Nykyään Ahomaa asuu Karjaalla ja käy vähintään kolmesti viikossa junalla Helsingissä töissä. Kiireisen arjen keskellä hän rentoutuu metsässä.

– Vietän maalaiselämää, asun daamin kanssa ja sienestän. Olen sienihullu ja joka päivä on päästävä metsään. Nyt on ollut ihan törkeän huono sienisyksy, varmaan huonoin koskaan. Ainakin metsässä saa happea.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat