Petri Kontiola mestaroi taas huumorilla KHL-kaukalossa – ”Aikamoinen kuoppa tuli kaivettua itselle”

Kahdeksan pisteettömän pelin jälkeen jälleen kahdessa KHL-ottelussa loistanut Petri Kontiola oli Jokerien kotivoiton jälkeen helpottunut mies.

Jokerit kukisti perjantaina kotonaan Dinamo Moskovan 3-1. Kontiolan tehot jäivät yhteen maalisyöttöön, mutta vaihdosta vaihtoon toistunut vahva peliesitys Veli-Matti Savinaisen ja maalinteossa onnistuneen Aleksi Halmeen kanssa oli ottelussa suurempi positiivinen merkki.

Neljän ottelun idän kiertueen päättäneessä ottelussa Traktor Tsheljabinskia vastaan Kontiola iski pisteet 1+2. Karjala-turnaus ja Kaukoidän-matka saivat mailaa puristaneen Kontiolan huumorin palaamaan peliin.

– Olin itse aikamoisessa kuopassa, (joka) tuli kaivettua itselle, niin tuli tauko hyvään paikkaan, Kontiola kertoi MTV Urheilun haastattelussa.

– Siinä sitten treenattiin, pääsi ajatukset pois lätkästä vähän ja rupesi ottaa vähän löysemmin tätä hommaa, ettei tarvitse jännittää niin kovaa. Mutta nyt on mennyt pari peliä hyvin, ja koetetaan jatkaa siitä, että ei tässä nyt sen kummempaa ole tapahtunut kuitenkaan, hän jatkaa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki nosti tasaisesti viisikkoina pelanneesta Jokerien joukkueesta esiin juuri Kontiolan ketjun.

– Hyvältä on näyttänyt. Tietenkin onnistumiset ruokkivat itseluottamusta, ja välillä on ollut vähän vaikeaa, mutta niin se tässä joukkueurheilussa menee. Välillä on jollain yksilöillä tai ketjuilla vaikeaa, kun toiset kantavat. Tällä hetkellä näyttää pelihuumori kukkivan – ja hyvä niin, Marjamäki sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat