Hienosti kaukaloon palannut Jokerit-tähti avasi syitä mahtivireen taustalla – "Tämä on ollut oppimisprosessi"

Jokerit otti jo viidennen perättäisen voiton KHL:ssä, kun se kukisti Severstall Tsherepovetsin 4-1-lukemin.

Jokerit nousi voittonsa myötä sarjataulukossa Pietarin SKA:n ohi läntisen konferenssin kolmanneksi. Vahvavireinen Jokerit on kerännyt vähintään yhden pisteen nyt 14 perättäisessä ottelussa. Huippuvireen löytäminen on vaatinut joukkueelta aikaa.

– Hyvää yhteistyöjääkiekkoa ja jokainen on samalla sivulla. Tämä on ollut vähän semmoinen oppimisprosessi, mitä ollaan kauden alusta lähdetty tekemään yhdessä. Jokainen on hakenut vähän paikkaansa tässä joukkueessa, ottelun maalihanat alivoimalla avannut Veli-Matti Savinainen.

– Kun uutta joukkuetta kasataan, se ottaa tietyn ajan, että saadaan kaikki pelaajat samalle sivulle. Meillä siinä meni 10-15 ottelua ja siitä lähtien ollaan parannettu peli peliltä, Savinainen jatkaa.

Savinainen oli sivussa muutaman ottelun ajan tapaninpäivänä saamansa vamman takia. Paluu kaukaloihin sujui kuitenkin vahvasti.

– Jaksoi painaa ihan päästä päähän. Sai alivoimalla tehtyä yhden maalinkin, se on aina plussaa, Savinainen summaa omaa peliään.

Jokereiden vahva vire nostaa toiveita myös kevättä ajatellen. Jokereilla on enää 15 runkosarjaottelua pelaamatta ennen kuin kevään tosipelit käynnistyvät. Savinaisella ja koko Jokerit-joukkueella siintää silmissään vain yksi ja ainoa tavoite.

– Tällaisessa joukkueessa mestaruus on ainoa tavoite. Ei tätä lajia kannattaisi pelata, jos se ei olisi tavoite, kun kiekko tippuu kauden alussa jäähän.

Lue myös:

    Uusimmat