Jokerit vakuuttavaan kotivoittoon raskaan sarjan KHL-tähtiä vastaan – "Kuntopuntarin ykkösjoukkue, tämä antaa itseluottamusta"

Jokerit palasi maaottelutauon ja pitkän vieraskiertueensa jälkeen yllättävän raikkaana kotijäälleen ja kukisti KHL:n perjantaikierroksella Dinamo Moskovan maalein 3-1.

Isännät saivat sähäkästä alustaan palkinnon ensimmäisen erän avauspuolikkaalla, kun Aleksi Halme sutaisi Petri Kontiolan ja Veli-Matti Savinaisen esityöstä 1-0-osuman.  Kiekko otti Halmeen puolittaisesta ohilyönnistä villin kierteen ja yllätti maalivahti Georgi Kuznetsovin yläkulmasta.

Dinamo tuli ennen erätaukoa tasoihin Michal Cajkovskyn maalilla. Brian O'Neill kaivoi toisessa erässä irtokiekosta 2-1-osuman, ja Alex Grant sivalsi heti kolmannen alkuun 3-1-maalin.

Alusta asti aktiivisesti pelannut joukkue onnistui estämään Moskovan tähtimiesten, Vadim Shipatshjovin, Dmitri Jashkinin ja Jevgeni Afinogenovin aikeet, vaikka takana oli rankka neljän ottelun vieraskiertue tuhansien kilometrien matkustuksineen.

– Peking, Vladivostok, Habarovsk ja vielä takaisin tullessa Tsheljabinsk, niin oli vähän sellainen olo, että kuinka on palauduttu, mutta kyllä aamulla näki heti, että joukkue on hyvällä tuulella ja energiat olivat hyvät, totesi päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Marjamäki oli tyytyväinen joukkueen kurinalaisuuteen, sillä vastustajan ylivoimalle annettiin vain kaksi tilaisuutta, ja kummallakin kerralla vielä ilman takaiskua.

– Tietenkin kuntopuntarin ykkösjoukkue ja KHL:n kärkijengi. Pystyimme tasapainoisella suorituksella voittamaan, niin se antaa aina itseluottamusta joukkueelle, Marjamäki totesi.

Yhden välipäivän jälkeen Jokerit isännöi seuraavaksi sunnuntaina Lokomotiv Jaroslavlia. Tiistaina Helsinkiin saapuu Amur Habarovsk ja viikon päästä perjantaina Sibir Novosibirsk.