Lämpö nousee: Kasperi Kapanen sivaltaa Ruotsia kovalla piikillä

Pitäisikö Leijonien muuttaa kokoonpanoaan? Olli Jokiselta selkeä näkemys 2:55
Pitäisikö Leijonien muuttaa kokoonpanoaan? Olli Jokiselta selkeä näkemys.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Ranskan antaneen Leijonille kovemman haasteen kuin Ruotsi. Hän lisäsi, että asiaa voi kysyä pelaajilta. MTV Urheilu kysyi, ja sai Kasperi Kapaselta armottoman piikin Tre Kronorin leiriin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomi joutui keskiviikkoiltana Tampereella MM-kisojen lohkovaiheen ottelussa Ranskaa vastaan koville. Tiukkojen vaiheiden jälkeen irtosi 5–3-voitto; viimeinen osuma syntyi tyhjään rysään.

– Erittäin kova peli. Keskiviikkona joku fiksu toimittaja heitti, että pakkopullaottelu. Se oli hemmetin kova peli. Kovempi kuin Ruotsi-peli. Kovempi haaste oli Ranskasta kuin Ruotsista. Voitte kysyä vaikka pelaajilta, Jukka Jalonen kommentoi kirjoittavalle medialle.

Jalonen kuvaili Ranskan laittaneen Suomen Ruotsia ahtaammalle – kamppailleen, taistelleen, repineen, raastaneen ja liikkuneen hyvin.

Jukka Jalonen Ranska-voiton jälkeen: "Paljon työmaata yksilö- ja joukkuetasolla" 1:32
Jukka Jalonen Ranska-voiton jälkeen: "Paljon työmaata yksilö- ja joukkuetasolla."

Edellisessä ottelussaan Leijonat oli hävinnyt Ruotsille voittomaalikilpailun jälkeen 1–2, mutta Suomi hallitsi suurta osaa kyseisestä taistosta.

Kapanen: Meidän pitäisi sopeutua paineistusta vastaan

Leijonat-hyökkääjä Kasperi Kapanen sanoi torstaina, että Ranska-ottelu oli Leijonille hankala ja "siihen nähden Ranska oli kovempi vastus".

– Ruotsi-peli oli tietysti meidän turnauksen paras. Ehkä senkin takia se tuntui paremmalta, ja eilen ei oltu ihan niin hyviä. Tietysti krediittiä antaa Ranskalle, että he pelasivat erittäin hyvän pelin ja pistivät meidät tiukille, Kapanen pui.

Ranskaa vastaan Suomi ei pystynyt yhtä hyvin toteuttamaan monirytmistä peliään kuin Ruotsia vastaan. Ranska paineisti ärhäkästi, eikä Leijonille jäänyt yhtä lailla aikaa kiekotteluun.

– Koetamme hidasta lähtöä ja saada kaikki mukaan. Kun se (Ranska) on joukkue, joka painostaa niin kovasti, se sekoittaa. Rytmi menee siinä. Minun mielestäni he onnistuivat siinä aika hyvin, Kapanen perkasi.

– Meidän pitäisi sopeutua siihen, että jos he tulevat kovasti, meidänkin pitäisi ehkä lähteä vähän nopeammin. Ei välttämättä aina pystytä tekemään sitä hidasta lähtöä. Se on yksi asia, jossa voimme varmasti olla tulevaisuudessa parempia.

"Heitä ei hirveänä näy loppupeleissä"

Ruotsalaislehti Aftonbladet tulkitsi Jukka Jalosen Ranskaa ja Ruotsia vertailevat kommentit Tre Kronorin "psyykkaamiseksi".

– Henkinen sodankäynti jatkuu, Aftonbladet luonnehti otsikossaan.

Kapanen käänsi tikarin Ruotsin suuntaan kysyttäessä, mahtoiko Jalosen kommentointi olla mediapeliä Tre Kronorin suuntaan.

– Nuo ruotsalaiset aina keksivät jotain sanottavaa. Antaa heidän tehdä sitä. Hyviähän he aina ovat alkusarjassa, mutta heitä ei hirveänä näy loppupeleissä, Kapanen paukautti.

Hallitseva maailmanmestari ja olympiavoittaja Leijonat on menestynyt viime vuosina arvoturnauksissa Ruotsia selkeästi paremmin.

Rantanen kohteliaana

Mikko Rantanen kehui huomaavaisesti myös Ruotsia.

– Totta kai Ruotsikin oli hyvä ja on tietysti huippujoukkue, mutta pelasimme paremman pelin Ruotsia vastaan kokonaisuutena. Eilen Ranska pääsi aika hyvin paikoille kuitenkin. Siinä oli paikkoja, että olisivat tasoittaneetkin 4–4:ään. Ei Jukka siinä väärässä ole, Rantanen sanoi.

Rantanen uskoo, että Ranska oli sisuuntunut Leijonat-ottelua edeltävänä iltana kärsimästään jatkoaikatappiosta Unkaria vastaan.

– Se näkyi jäällä. Ranska oli hyvin liikkuva joukkue.

Rantanenkin näki paineistuksen saaneen Leijonat pulmiin.

– Välillä oli vähän vaikeuksia päästä omista pois puhtaasti ja jouduimme heittämään pitkää kiekkoa tai emme pystyneet tulemaan lavasta lapaan puhtaasti ulos. Siinä oli varmasti suurimmat vaikeudet.

Sallinen: En usko mediapeliin ollenkaan

Jere Sallinen katsoi samansuuntaisesti Ranskan olleen Ruotsia "vauhdikkaampi" vastustaja kera kovan karvauksen.

– Molemmat joukkueethan ovat hyviä, en osaa sanoa, kumpi oli parempi. Kyllä Ranska pelasi tosi vauhdikasta lätkää ja antoi kovaa painetta, ei ollut helppo peli, Sallinen pohti.

Ranskan valmius haastaa Leijonat ei tullut Salliselle yllätyksenä. Hän muistutti pelanneensa aiemminkin joukkuetta vastaan, huomautti, että Ranskallakin on huippupelaajia, ja kehui nipun yhtenäisyyttä sekä työmäärää.

Sallinen ei usko, että Jalosen kommenteissa oli Ruotsin sivaltamista taustalla.

– En usko tuollaiseen mediapeliin ollenkaan. En usko, että Jukan tarvitsee lähteä siihen.

Rantanen sen sijaan mietti, että Jalosella saattoi olla pientä pelaamistakin mukana.

– En ole hirveästi lukenut mitään, niin en tiennyt, että Ruotsin valmentaja sanoi niin. Varmaan siinä oli sitäkin (mediapeliä), Rantanen lausui.

Jalonen ei ollut Leijonien torstaisessa mediatilaisuudessa paikalla.

Olli Määtällä vaihtelevat tunnelmat Leijonien MM-näytöistä: "Tuntuu, ettei olla samalla sivulla kaikesta" 4:01
Olli Määtällä vaihtelevat tunnelmat Leijonien MM-näytöistä: "Tuntuu, ettei olla samalla sivulla kaikesta."

Leijonien Teemu Hartikainen: Ranska-peli opetti, että vastaan voi tulla mitä vain – ykköskentän saatava napsu rentoutta 2:48
Teemu Hartikainen: Ranska-peli opetti, että vastaan voi tulla mitä vain – ykköskentän saatava napsu rentoutta.

Lue myös:

    Uusimmat