Lauri Marjamäki ylisti Jokereiden sankarihahmoa: "Saanut lisää dynaamisuutta – jaksaa paremmin"

Jokerit jatkoi maanantaina kolmen ottelun pisteputkeaan, kun joukkue kaatoi jääkiekkoliiga KHL:ssä Sotshin maalein 4-2. Päävalmentaja Lauri Marjamäki ei säästellyt ylistyssanoja hattutempun tehneestä Jesse Joensuusta.

Joensuu aloitti maalitehtailun ensimmäisessä erässä, iskettyään narrilauman 1-0-johtoon. Lisää tuli toisessa erässä, kun Joensuu iski Jokereiden 3-1- ja 4-1-maalit.

Hyökkääjän edellisestä hattutempusta ehti kulua aikaa kahdeksan vuotta.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi olevansa todella tyytyväinen ykkösketjun työjuhtaan Joensuuhun.

– Hän ei ole pelkkä maalineduspelaaja, vaikka hän tekeekin sieltä paljon maaleja. Hän sopii kuin nenä päähän John Normanin ja Brian O’Neillin ketjuun, Marjamäki sanoi pelin jälkeen.

– Jesse on monipuolistanut pelaamistaan. Hänen peliinsä on tullut lisää dynaamisuutta ja hän jaksaa paremmin. Hän on iso pelaaja myös kopissa, hän pitää meininkiä yllä, Marjamäki jatkoi Joensuusta.

Jokerit ratkaisi pelin kuluvalle kaudelle tuttuun tyyliin toisessa erässä, jossa se karkasi 4-1-johtoon.

– Meillä oli uusi ylivoimakoostumus tässä pelissä. Kolme tehtyä ylivoimamaalia, siihen täytyy olla todella tyytyväinen, Marjamäki tunnelmoi.

Marjamäki jäi ihmettelemään joukkueensa nihkeää alkua.

– En tiedä johtuiko se siitä, että meillä oli pari päivää vapaata ja vastustaja oli pelannut toissa päivänä. He olivat paremmin pelirytmissä kiinni.

– Kolmannessa erässä ei ollut tarkoitus siirtyä puolustuspeliin, joten en tiedä, miksi me vain puolustimme. He saivat ihan ansaitun kavennusmaalin. Lopun hoidimme kuitenkin tyylikkäästi kotiin.

Jokerit pelaa seuraavan kerran lauantaina, jolloin Helsinkiin saapuu Pietarin SKA. 

Lue myös:

    Uusimmat