Jokerit antoi kannattajille aikaisen joululahjan rökittämällä sarjakärjen: ”Aattona voi vähän syödä enemmän”

Jokerit pelasi kauden parhaan pelinsä ja voitti KHL:n kärkijoukkue TsSKA:n. Jokerileiri uhkui itseluottamusta arvokkaan päänahan irrottua.

Takana kolme tappiota ja vastassa KHL:n sarjakärki TsSKA, joka oli hävinnyt 38 ottelusta vain viisi. Viimeksi keskinäisessä kamppailussa tuli pataan 5–0. Jokereiden lähtötilanne kotipeliin oli jokseenkin hankala.

Jokerit näytti sisukkuutensa ja taisteli kauden kovimman voiton lukemin 4–1.

Kyseessä ei ole mikä tahansa ryhmä, vaan NHL:n ulkopuolisen maailman kovin joukkue. Kevään MM-kisoissa Venäjän maajoukkueen runko muodostuu jälleen todennäköisesti TsSKA:n ja Pietarin SKA:n pelaajista.

Venäjän kärkipelaajien lisäksi Moskovan ryhmä on marinoitu maailman kärkipään NHL:n ulkopuolisilla pelaajilla. Esimerkiksi Linden Vey ja Jannik Hansen kuuluvat nipin napin NHL:stä tippuneiden pelaajien ryhmään.

TsSKA oli päästänyt 38 ottelussa vain 42 maalia, mutta Jokerit pääsi yllättämään sarjakärjen. Kolme maalia TsSKA:ta vastaan on kova saavutus.

TsSKA:n syvyys on täysin eri tasolla kuin Jokereilla, jolla on ollut loukkaantumisten takia vaikeuksia saada välillä jopa täysi kokoonpano. Jokereilla oli pitkäaikaisloukkaantuneiden Peter Reginin, Marko Anttilan ja Eemeli Räsäsen lisäksi sivussa kipeäksi tullut puolustajakapteeni Sami Lepistö.

TsSKA:lla riittää laadukkaita pelimiehiä 5–6 ketjuun, mutta yksittäisessä ottelussa Jokerit voi voittaa KHL:ssä kenet tahansa.

Torstaina oli se ilta.

Jokerit puolusti kärsivällisesti

TsSKA voitti ottelun laukaukset maalia kohti 25–11, mutta Jokerit suojeli hyvin maalinedustaa eikä päästänyt moskovalaisia hyville paikoille. Janis Kalnins pelasi maalissa erinomaisesti.

– Oli tarkoitus puolustaa laadukkaasti, ja onnistuimme siinä aika hyvin, päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.

Marjamäki totesi, että Jokerit halusi näyttää kotiyleisön edessä, että se onnistuu runkosarjan viimeisessä kohtaamisessaan TsSKA:ta vastaan.

– Se on kuin panisi rahaa pankkiin, kun tulee onnistumisia.

Ja niitä onnistumisia tosiaan tuli klassisesti ilmaistuna laajalla rintamalla. Yksi heistä oli Brian O’Neill, joka teki sadannen pisteensä KHL:ssä.

Geoff Platt teki maalin ja kunnostautui jälleen kerran maskimiehenä.

– Platt peitti hienosti ylivoimalla maalivahdin näkyvyyttä. Arvostamme näitä pelimiehiä, Marjamäki kehui.

”Henkisesti tärkeä voitto”

Varakapteeni Jesse Joensuu oli yksi Jokereiden taisteluvireen ruumiillistumista. Aina ärhäkkä porilainen huokui itseluottamusta kovan päänahan jälkeen.

– Henkisesti voitto oli tärkeä, Joensuu tähdensi.

Joensuu kehui valmennusta, joka teki tappioiden jälkeen kaikkensa kurssin kääntämiseksi.

– Olimme kuitenkin mielestäni Ufaa ja Omskia vastaan parempi joukkue, mutta Spartak-peli oli tosin surkea mahalasku. Spartakille hävityn ottelun jälkeen olimme aika surkeissa fiiliksissä, mutta nyt olemme taas tosi tiivis joukkue. Tulos määrittää niin paljon.

Yksi Jokereiden työn sankareista oli kolossaalinen puolustaja Oliver Lauridsen, joka antoi poikittaisen mailansa laulaa armottomasti maalin edessä. Ikitaistelija Joensuu osasi arvostaa joukkuetoverinsa panosta ja sitä, että hän pelaa samassa joukkueessa.

– Haluan, että Lauridsen jatkaa täällä niin kauan kuin minäkin, Joensuu virnisteli.

– On niitä muitakin ilkeitä jätkiä, mutta Lauridesenista tietää, ettei hän luovuta ikinä.

Jouluna kohti Poria

Jokeripelaajien joululoma jää lyhyeksi, sillä Jokerit pelaa vielä lauantaina Dinamo Riikaa vastaan kotona. Sarja jatkuu jo 26. päivä kotona Dynamo Moskovaa vastaan.

Joensuu lähtee perheineen kohti Poria joulunviettoon.

– Aattona voi vähän syödä enemmän, mutta sitten seuraavana päivänä pitää jo treenata, kuului Joensuun jouluresepti.  

Lue myös:

    Uusimmat