Mainos

Petra Olli saapuu Linnan juhliin – asun suunnittelijana yllätysnimi!

Tuore maailmanmestari Petra Olli saapuu juhlistamaan itsenäistä Suomea. 

Painin tuore maailmanmestariPetra Olli on noudattanut Linnan juhlien ekologista teemaa Linnan juhlien asuvalinnassaan. Hän pukee juhliin mustan, klassisen asun, jonka radiojuontaja Satu Kotonen tuunaa hänelle vanhasta juhlapuvusta.

– Siinä on tyyliteltynä aiheena iskelmämusiikki, Olli kertoo.

Olli juhlii presidentti Sauli Niinistön isännöimissä juhlissa jo kolmannen kerran.

– Olen odottavalla ja juhlavalla mielellä. Olen hiukan hämmentynyt siitä, että olen vain 24-vuotias ja nyt jo kolmannen kerran Niinistön juhlavieraana. 

2:12

– Linnaan on tosi mahtava mennä, sillä Niinistö kuului ensimmäisiin ihmisiin, jotka onnittelivat minua syksyisestä maailmanmestaruudestani. Hän on seurannut tarkoin tekemisiäni, Olli iloitsee.

"Luottoihmiseni hoitavat minut työtään säästämättä juhlakuntoon"

Parturi-kampaaja, hiustaiteilija Marjo Kuivasniemi tekee hänelle kampauksen, Kuivasniemen Ida-tytär meikkaa Petra Ollin.

– Minunhan ei tarvitse kuin kävellä ja kätellä. Luottoihmiseni hoitavat minut työtään säästämättä juhlakuntoon, Olli sanoo.

Juhlapuvun ja -meikin alla on se sama tuttu Petra Olli.

– Arvostan itsenäisyyspäivän juhlaa tosi suuresti, ja maailmalla jo jossain määrin matkanneena osaan arvostaa Suomea. Silti kaikessa juhlavuudessa olen se ihan sama painimatolta tuttu Petra, myös Presidentinlinnassa ja muissa merkittävissä paikoissa.

Hän muistaa aiemmista juhlista kohtaamiset olympiavoittajien kanssa.

Lasse Virén ja Pertti Ukkola. Nuo miehet ovat saavuttaneet urheilussa paljon, ja heitä kyllä kuuntelin mielelläni ja kuuntelen vastaisuudessakin, Olli kertoo.

Juhlat eivät voi koskaan kestää kauan, sillä urheilija on urheilija –itsenäisyyspäivänäkin.

– Jo pitkään minulla on ollut painitreenit kaksi kertaa päivässä. Huilasin MM-kisojen jälkeen vain viikon. Liian pitkä painitauko löysyttää ja sekoittaa saavutetun painirytmin, Olli valottaa.

Tänä vuonna Petra Olli voitti maailmanmestaruuden lisäksi EM-kullan. Ensi syyskuun MM-kisoissa Kazakstanin Astanassa ovat jo jaossa olympiapaikat 2020 Tokioon. MM-kisojen kunkin sarjan kuusi parasta välttyvät olympiakarsintakisoilta, sillä he hankkivat Kazakstanista maakohtaiset paikat seuraaviin kesäolympialaisiin.

Olli tiivistää uuteen kauteen valmistautumista tammikuussa korkean paikan leirillä. Hänen valmentajansa Ahto Raska päättää leiripaikan pian, ja suunta voi olla Puola. Kisakausi alkaa helmikuussa Ruotsissa.

– Teen kaikkeni painin eteen myös tulevaisuudessa. Tässä on vielä monta kiveä kääntämättä, Petra Olli sanoo.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi puolisonsa Jenni Haukion kanssa itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa perinteisesti Presidentinlinnassa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja